Usporili snimanje

IGRA PRESTOLA DOŽIVELA UDARAC: Dubrovačka crkva zabranila da Sersei prošeta gola!

Glumica Lana Hedl trebalo je da snimi scenu u kojoj potpuno gola izlazi iz crkve, ali su čelnici crkve Sveti Nikola zabranili snimanje te scene, nazvavši je bogoljuljenjem

Pop kultura
> 00:00h

Produkcijski tim serije "Igra prestola" doživeo je ozbiljan udarac nakon što su obavešteni o zabrani snimanja jedne od krucijalnih scena. Naime dubrovačka crkva nije dozvolila da se Sersei prošeta gola gradom.

Snimanje pete sezone do sada je teklo po planu, međutim došlo je i do prve prepreke. Naime, glumica Lana Hedli, koja tumači ulogu prepredene kraljice Sersei Lanister, trebalo je da snimi scenu u kojoj potpuno gola izlazi iz crkve i korača ulicama. Međutim, kada su čuli za to, čelnici crkve Sveti Nikola zabranili su snimanje te scene, nazvavši je bogoljuljenjem.

Taj kadar jedan je od ključnih u epizodi, a simbolizuje Sersein hod "srama i iskupljenja". Izvori bliski ekipi serije kažu da će producenti morati da se okrenu alternativnom rešenju, i u krajnjem slučaju pribegnu izradi replike dubrovačke crkve, što će znatno usporiti snimanje.