Foto: Kurir Štampano

Pita od crnog grožđa

Recept dana
> 00:00h

Sastojci - 250 g prosejanog brašna - 6 kašika šećera - malo soli - 4 jajeta - 60 g putera - sveže crno grožđe Priprema Umesite testo od 250 g prosejanog brašna, četiri kašike šećera i malo soli. Dodajte celo jaje, dva žumanca i 60 g putera. Testo dobro umesite, potom ga rastanjite oklagijom i stavite u podmazan pleh. Po testu pospite zrna svežeg grožđa, pospite ih šećerom, pa pitu pecite u rerni. Zasebno umutite čvrst sneg od tri belanca, dodajte jedno žumance i dve kašike šećera sa malo vanilinog šećera, malo brašna, pa zajedno sve dobro zamutite. Ovaj fil sipajte preko testa, vratite pitu u rernu, još malo je zapecite i izvadite. Kad se ohladi, kolač isecite na kocke. Restoran Redakcija Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45 šef kuhinje Pavle Sretkovič