Foto: Kurir Štampano

Iza rešetaka

POLICIJA RASKRINKALA BANDU: Pljačkali banke, trošili na kafane

Danilo M. (21), Miloš P. (31) i Miloš A. (24) iz pet filijala različitih banaka u Beogradu oteli više od četiri miliona dinara i 14.000 evra

Crna Hronika
> 22:54h
FOTO: Kurir Štampano
FOTO: Kurir Štampano
FOTO: Kurir Štampano
FOTO: Kurir Štampano

BEOGRAD - Razbojnici koje je beogradska policija uhapsila u ponedeljak, neposredno posle pljačke Vojvođanske banke na Bulevaru vojvode Mišića u Beogradu, za poslednjih osam meseci poharali su čak pet banaka! Kako je saopštila policija, Danilo M. (21), Miloš P. (31) i Miloš A. (24) u banke su upadali naoružani pištoljem, a ukupno su odneli više od četiri miliona dinara i oko 14.000 evra. Novac su, prema nezvaničnim informacijama, uglavnom trošili na izlaske i garderobu.

Za manje od minut... Pljačkaši upali u banku (1)

Našli tri pištolja - Sumnja se da su, osim razbojništva u Vojvođanskoj banci 25. avgusta, posle čega su i uhapšeni, u decembru prošle godine opljačkali i Banku Intezu, zatim u maju OTP banku i Vojvođansku, a u julu ove godine i Komercijalnu banku - navodi se u saopštenju policije. Trojica pljačkaša, kako Kurir nezvanično saznaje, uhapšena su u stanu na Čukarici samo dva sata posle razbojništva u Vojvođanskoj banci. - Policija je imala dojavu da se sprema pljačka. Sačekali su da trojka izvrši razbojništvo, a onda su ih pratili do štek-stana na Čukarici. Pretresom tog stana pronađena su tri pištolja koja su razbojnici ukrali od radnika obezbeđenja ranije opljačkanih banaka, kao i novac koji su odneli iz tek opljačkane banke - otkriva izvor Kurira.

Naredili čuvaru da ne mrda (2)

Kao na filmu Na snimku koji su zabeležile sigurnosne kamere jedne od opljačkanih banaka vidi se kako dva maskirana razbojnika s kapuljačom preko glave i žutim gumenim rukavicama, naoružani pištoljem, uleću u banku. Jedan od njih naredio je radnicima i obezbeđenju da podignu ruke uvis. - Sami su preskočili pult, novac stavili u platnene vreće, a zatim krenuli ka izlazu. Jedan od njih, na samim vratima, šutnuo je radnika obezbeđenja koji je već ležao na podu - prepričava sagovornik Kurira. Dvojica razbojnika potom su otrčali do automobila u kojem ih je, najverovatnije, čekao treći saučesnik.

Uzeli novac iz fioka (3)

Upad u AIK banku UHAPŠENI BIO RANJEN U PLJAČKI? Miloš A., koji je uhapšen u ponedeljak, prema nezvaničnim informacijama, bio je ranjen u februaru 2012, dok je pokušavao da opljačka ekspozituru AIK banke u Zemunu. Njemu je tada dva puta u stomak pucao radnik obezbeđenja. Po istom principu, on je tada upao, naredio mušterijama i zaposlenima da legnu na pod, a onda pokušao da otme pištolj od radnika obezbeđenja, koji je tada pucao u njega.

Šutnuli čuvara i pobegli na ulicu (4)

HRONOLOGIJA - decembar 2013. Banka Inteza 500.000 dinara - maj 2014. OTP banka 150.000 dinara i 630 evra, uzeli pištolj od čuvara - maj 2014. Vojvođanska banka 2 miliona dinara i 4.000 evra - jul 2014. Komercijalna banka 920.000 dinara i 6.000 evra - avgust 2014.Vojvođanska banka 486.000 dinara i 3.000 evra