Inspiracija

KAO MAJK: Matošević tokom duela sa Federerom poželeo da bude kao Džordan

Australijski teniser Marinko Matošević u prvom kolu US opena, tokom okršaja sa Rodžerom Federerom, poželeo je da bude kao najbolji košarkaš svih vremana Majkl Džordan

Tenis
> 13:54h

NJUJORK – Australijski teniser Marinko Matošević završio je takmičenje na US openu već u prvom kolu porazom od Švajcarca Rodžera Federera - 6:3, 6:4, 7:6 (7:4). Matošević je tokom celog meča bio u podređenom položaju, pa je u jednom trenutku pokušao da se ohrabri na neobičan način.

http://www.youtube.com/watch?v=_veABe6B5eQ
Posle još jednog izgubljenog poena u osmom gemu trećeg seta on je glasno rekao da želi da bude kao Majkl Džordan, aludirajući na film "Kao Majk" iz 2002. godine i činjenicu da je Federer na tom meču nosio nove patike, koje predstavljaju improvizovanu i redizajniranu verziju čuvenog modela "Air Jordan 3" koje je svojevremeno nosio slavni košarkaš. "Samo želim da budem kao Majk", rekao je Matošević.
http://www.youtube.com/watch?v=llPcBWI_EUE
On to nije rekao slučajno pošto je njegovo leteće veličanstvo sedelo na tribinama stadiona "Artur Eš". Reakcija autralijskog tenisera nasmejala je publiku, baš kao i samog Džordana. Iako je Matošević ubrzo poražen, on je posle meča dobio priliku da se upozna sa najboljim košarkašem svih vremena.