Foto: Reuters

Ovo sigurno niste znali

NEVEROVATNO: Helo Kiti uopšte nije maca?! Znate li šta je...

Ona hoda na dve noge, ima svoju ljubimicu macu koja se zove Čarmi Kiti, sestru bliznakinju i ide u treći razred osnovne... Ona samo liči na macu i, ako niste znali, ona je Engleskinja

Pop kultura
> 00:00h
FOTO: Rojters
FOTO: Rojters
FOTO: Rojters
FOTO: Rojters
FOTO: Rojters
FOTO: Rojters
FOTO: Rojters
FOTO: Rojters
FOTO: Rojters
FOTO: Rojters
FOTO: Rojters
FOTO: Rojters
FOTO: Reuters

NJUJORK - Helo Kiti (Hello Kitty) nije maca, ona je lik iz stripa i crtanog filma. Ona je devojčica, ona je drugarica, ali nije maca i nikada nije predstavljena kako stoji na četiri noge, saopštio je japanski Sanrio, tvorac legendarnog lika i brenda koji godišnje inkasira milijarde dolara.

Ona hoda i sedi kao stvorenje na dve noge. Štaviše, ima svoju ljubimicu macu koja se zove Čarmi Kiti. Ima i sestru bliznakinju i ide u treći razred osnovne... Ona samo liči na macu i, ako niste znali, prema zamisli svog tvorca ona je Engleskinja?!

Ma koliko nevažno ili banalno na prvi pogled, ova vest je u svetu finansija i trgovine grunula kao grom jer je reč o liku koji obožava na stotine miliona devojčica i devojaka širom sveta - tašne, torbe, školski rančevi, kozmetika, parfemi, privesci, nakit... Kada se zna na čemu se sve našao ovaj lik i koliko milijardi dolara godišnje inkasira ovah brend, vest bi mogla da ima i značajne posledice na berzi.

Sigurno ni ovo niste znali

Tako, iako kao lik postoji četiri decenije, nismo znali da je u horoskopu Škorpija i da je rođena 1. novembra. Krvna grupa joj je A, pravo ime Kiti Vajt i visoka je čak 5 jabuka. Njena sestra bliznakinja zove se Mimi Vajt. Ona je devojčica koja živi nadomak Londona.

Istina o poreklu mace koja nije maca izbila je na videlo povodom priprema za 40. rođendan Helo Kiti brenda koji će biti proslavljen u Los Anđelesu.

Naime, antropolog Kristina R. Jano, koja učestvuje u pripremi obeležavanja godišnjice, objavila je ispravke koje joj je Sanrio poslao na tekst za katalog izložbe u Japansko-američkom nacionalnom muzeju. Priča je, podseća britanski Dejli mejl, nastala kada su mlade Japanke priželjkivale život u Engleskoj. Helo Kiti je odgovor na njihovu idiličnu predstavu života na Ostrvu.

Inače, koliko je Helo Kiti popularna svedoči i činjenica da je dospela i u svemir - figurica s njenim likom poslata je kao deo jednog japanskog satelita. Izložba “Hello Kitty” otvara se 11. oktobra i biće dostupna posetiocima do aprila 2015.

http://www.youtube.com/watch?v=z4HHYBNN_z4

(EPK/The Verge/Daily mail)