Foto: AP

Podbacio

PRESKUPO: Da li znate koliko miliona evra košta svaki Toresov gol u Čelsiju?

Napadač reprezentacije Španije konačno odlazi iz Čelsija u potrazi za boljom formom i golovima

Fudbal
> 17:02h

Fernando Tores je 2011. godine prešao iz Liverpula u Čelsi za čak 50 miliona funti, odnosno po današnjem kursu, 62 miliona evra.

Tores je u tom trenutku bio najbolji napadač Premijer lige i jedan od najboljih na svetu, te se očekivalo da u još jačoj ekipi obeleži jednu eru fudbala u Engleskoj. Dogodilo se suprotno, podbacio je.

Španski napadač je na 172 meča postigao svega 45 golova za "Plavce". To znači da je gol postizao na svakih 3,8 mečeva, što je premalo za napadača njegovog kalibra.

Toj agoniji je sada došao kraj, jer Tores ide na dvogodišnju pozajmicu u Milan, odnosno biće na "San Siru" dok mu ne istekne ugovor sa Čelsijem, te će tada postati slobodan igrač.

Dakle, prostom računicom dolazimo do podatka da je Čelsi 45 Toresovih golova platio 62 miliona evra, odnosno 1,38 miliona evra po golu!

Ali ni to nije sve...

Tores je u Čelsiju imao nedeljnu platu od čak 220 000 evra, što znači da mu je za ove 3 godine na "Stamford Bridžu" isplaćeno čak 33 miliona evra. Kada se tih 33 miliona troška doda na 62 miliona koliko je plaćen, jasno je da je na 45 Toresovih golova potrošeno 95 miliona evra. Kada te dve veličine postavimo u odnos, dobijemo rezultat po kojem je svaki Toresov gol koštao Romana Abramoviča 2 miliona i 110 000 evra.

Ako uz sve to dodamo da je Tores imao procenat konverzije (broj šuteva koji su pretvoreni u golove) od svega 9,2%, jasno je da je Toresov transfer u Čelsi jedan od najvećih promašaja u istoriji Čelsija.

To je i navelo internet korisnike da se sprdaju sa Špancem, čak i u trenutku kada odlazi.