Supa od spanaća i tikvica

Recept dana
> 00:00h

Sastojci - 1 kocka kvasca - 1/2 kg spanaća - 70 g šargarepe - 700 g tikvica - 1 crni luk srednje veličine - 4 kašike ulja - 3 lista svežeg bosiljka - 4 grančice peršuna - 2 dl paradajz pelata ili soka od paradajza - so, biber Priprema Spanać dobro operite i sitno naseckajte. Na ulju kratko propržite sitno iseckan luk, dodajte tikvice, šargarepu isečenu na kockice i spanać. Dobro promešajte, propržite nekoliko minuta, zalijte vrelom vodom, posolite i pobiberite. Kuvajte na vatri srednje jačine oko 25 minuta. Pri kraju kuvanja umešajte koncentrat paradajza, naseckani peršun i bosiljak, pa kuvajte oko pet minuta. Čorbu po želji možete staviti u blender i napraviti potaž. Poslužite je ukrašenu listićima peršuna. Restoran Redakcija Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45 šef kuhinje Pavle Sretkovič