Foto: Kurir Štampano

Bol još ne jenjava

OČAJ JOVANOVIĆA: Svi plačemo kad ćerkica uzme Lukinu sliku pa ga doziva: „Uka, Uka!“

Svima nam nedostaje njegov veseo osmeh, pun nade i razumevanja, rekao Bojan Jovanović, otac nastradalog mladića

Crna Hronika
> 20:16h

BEOGRAD - I dalje nam je svima mnogo teško. Vreme prolazi, ali tuga za Lukom se ne smanjuje. Svima nam nedostaje, a najviše dvogodišnjoj sestri Nikolini, koja ga često pominje. Pre nekoliko dana uzela je njegovu sliku, legla na tepih i počela da ga doziva: „Uka, Uka!“ Svima su nam suze krenule.

Bolna tišina Ovo je za Kurir juče rekao Bojan Jovanović, otac Luke Jovanovića (21), kog je 25. jula na Brankovom mostu „mini-kantrimenom“ udario Marko Milićev (33). Luka je posle dva dana izdahnuo od povreda, a Milićev se nalazi u bekstvu. Lukina maćeha Sanja Jovanović dodaje da joj se čini da su tek počeli da žale za Lukom. - Dešava se da dođe trenutak kad nam u stanu zavlada neka bolna tišina i tad nam svima pogled krene ka Lukinoj fotografiji. Svima nam nedostaje njegov veseo osmeh, pun nade i razumevanja. Naša bol još je jaka i ne verujem da će ikada prestati jer nam Luka svima nedostaje, a naročito svojoj mlađoj braći, kojima je bio uzor u svemu - objašnjava Sanja. Podsetimo, Luka Jovanović je na Brankovom mostu zadobio smrtonosne povrede dok je pokušavao sa četvoricom drugara da pomeri „ladu“ kojoj je otpao točak. Nakon udarca, Marko Milićev je pobegao, a Lukin otac Bojan uskoro je započeo miran protest na Brankovom mostu.

Osumnjičeni u Kini Policija je pokrenula opsežnu istragu i utvrđeno je da je za volanom „mini-kantrimena“ bio Marko Milićev, kao i da su u kolima bile četiri devojke i jedan mladić. Milićev je 10. avgusta odleteo avionom u Tursku, dok su njegovi saputnici iz „kantrimena“ uhapšeni, kao i kum Marka Milićeva, koji mu je omogućio da se otarasi vozila. Za Markom Milićevom raspisana je crvena poternica i on se, prema poslednjim informacijama, nalazi u Kini.

U bekstvu... Milićev

Otac suzdržan NEĆU DA GOVORIM O KAZNI ZA MILIĆEVA Jovanović nije želeo da govori o kaznama i o iskazima osumnjičenih. - Priče o tome da su dve devojke iz „kantimena“ promenile iskaz ne mogu da komentarišem jer ne znam koliko su te informacije tačne. Ne želim da govorim ni o kaznama za ubicu mog sina jer će tu odluku da donese sud i ne sumnjam da će ta biti ispravna - rekao je Bojan.