Blam evropskog prvaka

KATASTROFA GALAKTIKOSA: Real bez Ronalda ubedljivo poražen od Sosijedada

Fudbaleri Real Sosijedada napravili su senzaciju u 2. kolu španske Primere, pošto su posle fantastičnog preokreta savladali favorizovani Real Madrid sa 4:2

Fudbal
> 19:22h

Fudbaleri Real Sosijedada napravili su senzaciju u 2. kolu španske Primere, pošto su posle fantastičnog preokreta savladali favorizovani Real Madrid sa 4:2. Sosijedad je poslednji put pobedio "kraljevski klub" daleke 2003. godine, a ni ovog puta nije bilo lako pošto su Madriđani posle samo 11. minuta imali dva gola prednosti. Aktuelni šampion Evrope odlično je ušao u meč i Serhio Ramos već u 5. minutu igre dovodi goste u vođstvo, a tu prednost, samo šest minuta kasnije, duplira Geret Bejl.

Foto: Reuters

Međutim, Sosijedad se do kraja prvog poluvremena potpuno vratio u meč golovima Indiga Martinesa u 31. i Surutuse u 41. minutu. Surutusa je novim golom u 65. minutu doneo potpuni rezultatski preokret, da bi deset minuta kasnije rezervista Karlos Vela dotukao Real i postavio konačnih 4:2. Kristijano Ronaldo nije bio u sastavu Reala. Golaman Reala Iker Kasiljas rekao je da je njegova ekipa bila očajna u meču protiv Real Sosijedada i ocenio da "nije normalno" ono što se dogodilo. "Čestitam Sosijedadu, odigrali su veliku utakmicu. Naš tim je bio očajan. Mi ne smemo da izgubilo utakmicu posle vođstva od 2:0. Razgovaraćemo o ovome, moramo da razgovaramo, jer ovo što se dogodilo nije normalno", izjavio je Kasiljas. "Moramo da prihvatimo poraz, da prihvatimo krivicu... Ovo ne sme više nikad da se ponovi", dodao je Kasiljas. U istom terminu odigran je i meč u La Korunji, gde je Deportivo remirirao sa ekipom Rajo Valjekana, rezultatom 2:2. Rezultati: Nedelja Sosijedad - Real Madrid 4:2 Deportivo - Rajo Valjekano 2:2 Viljareal - Barselona 0:1 Elče i Granada (23.00) Subota Atletik Bilbao - Levante 3:0 Atletiko Madrid - Eibar 2:1 Kordoba - Selta Vigo 1:1 Espanjol - Sevilja 1:2.

Petak Hetafe - Almerija 1:0 Valensija - Malaga 3:0.

Tabela: Barselona 6 bodova, Valensija, Selta, Sevilja i Atletiko Madrid po 4, Atletik Bilbao, Sosijedad, Granada, Viljareal, Real Madrid po 3, itd.