Foto: Aleksinac.net

Udario glavom u dno reke

SKOK U VODU KRENUO PO ZLU: Medicinska sestra spasla mladića sigurne smrti!

Ogromna lokva krvi preplavila je dno reke, a telo mladića počelo je da pluta glavom okrenutom ka dnu. Izvukli smo ga na obalu i jedva sam uspela da ga odbranim od okupljenih prolaznika da ne pomeraju telo dok ne stigne pomoć, navodi Stojčev,

Srbija
> 00:00h

Anđela Stojčev, nezaposlena medicinska sestra spasila je sigurne smrti mladića koji je skakao sa mosta u Moravicu i udario glavom o dno reke. Tom prilikom je povredio pršljenove, a pravilnim pružanjem prve pomoći, hrabra medicinska sestra je ušla u vodu i pažljivo ga izvukla.

"Ogromna lokva krvi preplavila je dno reke, a telo mladića počelo je da pluta glavom okrenutom ka dnu. Izvukli smo ga na obalu i jedva sam uspela da ga odbranim od okupljenih prolaznika da ne pomeraju telo dok ne stigne pomoć", navodi Stojčev, koja je bila jedna od učesnica za izbor najlepšeg gulaša u selu Vakup kod Aleksinca.

Mladić je nekoliko puta gubio svest i hitno je prevezen na niško odeljenje neurohirurgije u stanju kome. Urađena je hitna operacija i trenutno se nalazi u fazi postoperativnog oporavka.

Prilikom skoka na glavu je zadobio povrede opasne po život, a prema rečima dr Ivana Stefanovića, sigurne invalidnosti ga je spasilo to što skakača nisu pomerali prilikom pružanja prve pomoći.

Prema prognozama lekara, mladić se nalazi van životne opasnosti i nema većih povreda ekstremiteta.

(Aleksinac.net)