Foto: Marina Lopičić

Kad si Anđeo, sve ti je oprošteno

TUŽILAŠTVO KOČI: Mrkina švalerka jača od zakona!

Krivična prijava protiv Snežane Zeković za prodaju dozvola podneta pre tri godine. Policija tokom višegodišnje istrage obavila razgovor sa njom, ali još nema epiloga afere

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Protiv Snežane Zeković, nekadašnje šefice kabineta Milutina Mrkonjića u vreme dok je bio ministar infrastrukture i njegove bliske prijateljice, podneta je krivična prijava pre gotovo tri godine u vezi sa prodajom međunarodnih transportnih dozvola - CEMT. Međutim, epiloga ovog slučaja još nema! Kako saznaje Kurir, prijava je podneta Tužilaštvu u Beogradu, a ono je uputilo zahtev beogradskoj policijskoj da ispita navode iz prijave. Tužilaštvo koči - Prijava protiv Zekovićke za prodaju međunarodnih transportnih dozvola podneta je pre otprilike dve i po do tri godine Tužilaštvu. Predmet je prosleđen PU za grad Beograd na proveru. Oni su kontaktirali sa Zekovićkom, ispitali navode i izveštaj prosledili Tužilaštvu - kaže izvor našeg lista i dodaje: - Šta se dalje dešava sa tim predmetom, nije na policiji, već na Tužilaštvu. Podsetimo, Kurir je u više navrata pisao o Zekovićkinoj umešanosti u nelegalne radnje, te zaštiti koju je uživala godinama jer su istraga ili postupak protiv nje uvek prekinuti zbog pritisaka pojedinih političkih moćnika. Noćni let za Dubai Tako smo u jučerašnjem broju objavili da je Zekovićka, u vreme dok je bila službenik Vlade, iznosila milione dinara od prodaje transportnih dozvola u Dubai, a da ju je policija, po nalogu Mikija Rakića, u nekoliko navrata i vraćala sa aerodroma. Ona je noćnim letovima, sa torbama punim para, putovala za Dubai. U nekoliko navrata su je nadležni na aerodromu, a na intervenciju desne ruke tadašnjeg šefa države Borisa Tadića Miodraga Rakića, sprečili da iznese novac iz zemlje. Po novac je svaki put išao Milomir Premović, savetnik u MUP, i o ovim slučajevima ne postoje nikakvi zapisnici. Dragan Pavićević, predsednik transportnog udruženja „Vojvodina“, rekao je da je Zekovićka prodavala obične dozvole po ceni od 500, a međunarodne naplaćivala i do 10.000 evra. - Za četiri godine na njima je zaradila najmanje milion evra - tvrdi Pavićević.

Poznata po aferama OJADILA MRKU ZA SLIKE Zekovićka je posle svađe sa Mrkonjićem u njegovom stanu uzela vredne umetničke slike, a niko iz njegovog okruženja ne zna da kaže šta je na kraju bilo sa slikama. Članovi delegacije koja je, zajedno sa ljudima iz tadašnjeg Mrkonjićevog kabineta, išla u Pariz još prepričavaju da joj je „zafalio“ novac da kupi osam tašni u radnji „Luj Viton“, pa je pare pozajmila od jednog kontroverznog biznismena.