Foto: Dajli Mejl

Brajan je softverski inženjer

TRAŽIO 100 $ ZA SLIKU OSKAROVKE: Ovo je haker koji je objavio gole slike zvezda

Fotografije je prvo objavio na Reditu pod nadimkom BluntMastermind pa je pokušao da ih proda predstavljajući se kao haker koji je provalio u račune slavnih

Pop kultura
> 19:30h

Brajan Hamade softverski je inženjer. Ima 26 godina i Amerikanac je. Hamade je prvi osumnjičeni u skandalu u kojem su objavljene fotografije golih zvezda, među kojima je i Dženifer Lorens (24).

Sumnjiv je postao jer je 13 fotografija gole Oskarovke pokušao da proda u zamenu za valutu bitkoin. Fotografije je prvo objavio na Reditu pod nadimkom BluntMastermind pa je pokušao da ih proda predstavljajući se kao haker koji je provalio u račune slavnih. Za svaku fotografiju tražio je 100 dolara. Korisnici 4Chana uspeli su da "provale" ko se krije iza nadimka i Hamade je otkriven.

Dženifer Lorens

Ipak, Hamade tvrdi da on nije haker koji je odgovoran za krađu porno fotografija mnogih zvezdi. Samog sebe naziva idiotom i kaže da su fotografije koje je probao da proda i na njima da zaradi zapravo lažne. Ipak, korisnicima 4Chana koji su se raspitivali o originalnosti fotografija koje prodaje na razne načine je pokušao da dokaže da ima originalne 'fotke' i da je on haker koji je 'usosio' zvezde. Hamade tvrdi da ga progone bez razloga.

Iz Ejpla još nisu potvrdili jesu li fotografije ukradene zbog 'rupe' u njihovom servisu iCloud, ali CBS piše da su već uklonili kvar.

(Dejli mejl)