Foto: Reuters

Duguju mu novac

Stevanoviću pretili smrću!

Goran Stevanović više nije selektor Gane, nakon što mu je čelnik FSG Anagbla rekao da ne može da mu garantuje bezbednost

Fudbal
> 15:16h

Sve zbog politike. Selektor fudbalske reprezentacije Gane Goran Plavi Stevanović životno je ugrožen u toj zemlji. Otvorene pretnje smrću srpskom fudbalskom treneru uputio je potpredsednik FS Gane Džordan Anagbla, a Stevanović je o svemu odmah obavestio svoju menadžersku agenciju i organe FIFA. - Istina je da je Džordan Anagbla rekao Stevanoviću da ne može da mu garantuje bezbednost u zemlji. Međutim, on je to uradio samo da bi zaplašio Plavog i izvršio pritisak na njega, pošto mu duguju veliki novac. S Plavim je sve u redu i danas dolazi u Beograd - rekao je Zoran Anđić, advokat Stevanovića i dodao: - Da se razumemo, Plavog vole u Gani, a ni on, ni mi ne želimo da vređamo taj narod. To što rade pojedinci poput Anagble obiće im se o glavu. Njihova samovolja neće proći. Obavestili smo FIFA i Sepa Blatera kakvim se sredstvima služe. Velika je podela u FS Gane, a netrpeljivost vlada između predsednika Kvesija Njantakija i potpredsednika Anagble. - Stevanović nije napravio sportski neuspeh, bez obzira na to što nije osvojen Kup Afrike. Tako nešto nije bilo definisano ugovorom, a Stevanović je želeo da nastavi tamo gde je stao. Da sve ode u ovom pravcu, uticala je i politička situacija između Gane i Srbije zbog priznavanja Kosova, jer je njihov ambasador vraćen iz Beograda - kazao je Anđić.

Srbinu duguju 300.000€ Goran Stevanović sa FS Gane ima ugovor do 2013. godine, a po dobijanju otkaza zatražio je 100.000 evra, plus 200.000, evra koliko su mu dužni odranije. Otišao i Vučićević Zbog cele situacije između Gane i Srbije i drugi naš fudbalski stručnjak u toj zemlji Nebojša Vučićević odlučio je napusti klub Akra Harts. - Uške je drugi sa svojim klubom, ali je rešio da ode. Situacija nije dobra, pa će i on nazad za Beograd - otkrio je Anđić.