Foto: ORF

Teška saobraćajka u Koruškoj

JOŠ JEDNA TRAGEDIJA NA MOTO-SKUPU: Bajker poginuo u sudaru sa automobilom

Holanđani su učestvovali na Evropskoj moto-nedelji koja se održava u okolini austrijskog jezera Faker ze

Austrija
> 20:56h

FIRNIC - Holandski bajker (61) poginuo je u petak popodne u teškoj saobraćajnoj nesreći kod mesta Firnic u Koruškoj, dok je njegov polubrat (43) teško povređen. Nesreća se dogodila oko 17:30, kada su se dvojica bajkera na svojim Harli-Dejvidsonima sudarili sa putničkim automobilom na regionalnom putu u blizini Firnica.

Stariji Holanđanin je preminuo na licu mesta, nakon što je svojim motorom udario u vozačevu stranu automobila. Mlađi bajker je pao sa motora i zadobio teške povrede glave i ekstremiteta. Prvi rezultati istrage pokazuju da je za nesreću kriv vozač automobila (84), koji je naglo skrenuo u ulicu sa pravom prvenstva prolaza.

Policija je saopštila da vozilo penzionera iz Koruške, koji u nesreći nije povređen, čeka na pregled eksperata i da će se nakon toga sa sigurnošću znati uzrok udesa. Motocikli su potpuno uništeni.

Holanđani su u Austriji učestvovali na Evropskoj moto-nedelji (European Bike Week), koja se održava u okolini jezera Faker ze. Ovogodišnji skup od samog početka prate loše vesti. Najpre je izgoreo šleper sa deset vrednih Harli-Dejvidson motora, a zatim su ukradena dva motora u vrednosti od 50.000 evra.

Foto: ORF