Foto: Shutter

Kroasani sa džemom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci ♦ 1 kg brašna ♦ 1 paketić kvasca ♦ 3 kašike šećera ♦ 1 kašičica soli ♦ 250 ml kiselog mleka ♦ 250 ml mleka ♦ 3 jajeta ♦ 250 g margarina ♦ 1 žumance ♦ džem (ukus po želji) Priprema U mlako mleko staviti kvasac, kašičicu šećera i brašna i ostaviti da naraste. Sjediniti jaja, kiselo mleko, ostatak šećera i so. Dodati mleko s nadošlim kvascem i brašno i zamesiti testo. Ostaviti ga da odstoji pola sata. Nakon toga testo podeliti u 16 loptica, pa svaku razvući oklagijom, premazati margarinom i slagati jednu na drugu (dva puta po osam). Poslednje loptice ne premazujte. Razvući oba dela testa skroz tanko i iseći ih na po osam trouglova, pa na svaki staviti kašičicu džema i urolati kroasane. Voditi računa da krajevi budu spojeni kako džem ne bi iscurio napolje. Saviti kroasane u oblik potkovice i peći. Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45