Šef radikala poručio iz Haga

Šešelj: I moj grob će se boriti protiv Haga!

Lider SRS rekao u Hagu da je protiv sebe imao slabo obrazovane ljude i da to nije bila ravnopravna borba

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Ne možete mi ništa! Ovo je lider SRS Vojislav Šešelj na kraju iznošenja svoje završne reči pred Tribunalom u Hagu poručio tužilaštvu. Na kraju višečasovnog izlaganja lider radikala zahtevao je da mu se ukine pritvor jer „više ne postoji bojazan da će pobeći niti da će uticati na svedoke“. - Protiv sebe sam imao slabo obrazovane ljude, nikakve pravnike i ljude bez ikakvih moralnih skrupula, pa to nije bila borba na ravnoj nozi - rekao je on. Ponovio je i da prezire haški sud i da Tribunal u sukobu pravnih argumenata i principa nema nikakvih šansi protiv njega.

Strane službe finansiraju SNS Tokom iznošenja završne reci Vojislav Šešelj je više puta „izdajnicima“ nazvao Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića iz SNS, optužujući ih za veze sa stranim obaveštajnim službama, koje ih navodno i finansiraju. - Nikolić i Vučić spremni su na mnogo gore stvari nego Boris Tadić i DS - tvrdio je Šešelj.

- Ostaje vam samo gola sila. Pozivam vas da tu silu primenite do krajnjih granica. Ništa mi ne možete jer sam i moralno i intelektualno nadmoćniji. Protiv mene nema leka. Možete samo da me ubijete, a onda će se i moj grob boriti protiv vas - poručio je Šešelj. On je izričito naglasio da, ukoliko uskoro umre, zabranjuje obdukciju svog tela, osim ako to ne zatraži njegova porodica, a i tada to može da se izvrši samo u Beogradu, ali nikako na VMA. Lider radikala rekao je i da, kad je stigao u Hag, nije bilo govora o brzom početku suđenja, već je „ostavljen na čekanju“. - Već prve godine počeli su neku vrstu političkog i psihološkog rata protiv mene - kazao je i dodao: - Ovaj proces bio je proces na zadatu temu. Tužilaštvo je tek posle podignute optužnice počelo da vodi istragu kako bi prilagođavalo izjave svedoka. Šešelj je ponovio i da su strane obaveštajne službe instrumentalizovale Haški tribunal i da su tako započeli napadi na SRS kako bi se sprečila njegova pobedu na izborima. - Ja sad odoh u slavu, a SRS ka političkom trijumfu na predstojećim izborima - zaključio je Šešelj svoju završnu reč.