Napustio Ganu

Stevanović: Nisam smeo da ostanem!

Kad vam neko kaže da vam ne garantuje bezbednost, normalno je da odete

Fudbal
> 21:32h

Čeka rasplet u Srbiji! Srpski stručnjak Goran Stevanović vratio se iz Gane u Srbiju jer su mu čelnici tamošnjeg fudbalskog saveza poručili kako ne mogu da mu garantuju bezbednost. Popularni Plavi tvrdi da ni na jednom koraku nije osetio kako nije dobrodošao u ovoj afričkoj zemlji, ali je ipak odlučio da posluša svoje pretpostavljene, koji su odlučili da raskinu ugovor s njim.

Ne pričam o novcu Srpski stručnjak ne želi da komentariše priče kako je glavni spor s čelnicima Fudbalskog saveza Gane nastao zbog obeštećenja, koje navodno iznosi oko pola milion evra. - Nema potrebe pričati o novcu. Želim samo da se ovo što pre završi i kako bih mogao da se posvetim svom poslu. U ovom trenutku imam nekoliko ponuda i stvarno bih voleo da što pre počnem s radom - kaže Stevanović.

- Navijači u Gani su me podržavali, svi mediji u Africi pisali su da razlog za moju smenu nije loša igra ili loši rezultati i da nikome nije jasno zašto žele da me smene. Meni je to najvažnije, jer svi fudbalski parametri idu meni u korist, a koji su pravi razlozi, pokazaće vreme. Predočeno mi je da čelnici Gane ne mogu da mi garantuju bezbednost, pa sam ja, iako se nijednog trenutka nisam osećao ugroženo, odlučio da se vratim u Beograd i ovde sačekam rasplet situacije. Kad vam neko kaže da u svojoj kući ne može da vam garantuje bezbednost iz bilo kog razloga, valjda je normalno da odete - kaže Stevanović. Nekadašnji trener Partizana ističe da mu znači podrška koju je dobijao od reprezentativaca Gane. - S igračima sam imao odličnu saradnju, bili su zadovoljni mojim radom i neskromno ću reći da je Gana napredovala dok sam je trenirao. To je istina koju svi znaju, a kao što rekoh, neću da ulazim u neke druge razloge. Moj tim advokata i menadžera zadužen je da se cela situacija završi na najbolji mogući način. Kako za mene, tako i za Ganu - kaže Stevanović.