Intervju Nemanja Vidić fudbaler Mančester junajteda

Vidić: Navijam za moju Zvezdu

Kapiten Mančester junajteda otkrio engleskim navijačima koliko voli klub u kojem je ponikao i stekao afirmaciju

Fudbal
> 00:00h

Srpski ambasador. Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić priznao je prilikom četovanja s navijačima najtrofejnijeg engleskog kluba da je i dalje veliki navijač Crvene zvezde. Srbin je još jednom potvrdio da se na teren vraća u julu. ♦ Sećate li se vremena kada ste postali član Mančester junajteda? - Naravno, bilo je to krajem decembra 2005. Brzo smo se dogovorili, a Junajted mi je omogućio da Novu godinu i Božić dočekam s porodicom u Srbiji.

Volim Ronalda ♦ Pratite li neki klub u Evropi? - Ne gledam utakmice. Ponekad volim da pogledam meč Reala, najviše zbog Kristijana Ronalda. Prijatelji smo i uvek volim da vidim kako igra fudbal. Sećam se kako me je zasmejavao imitacijama dok je igrao za Junajted. Volim i zemljaka Zorana Tošića. Srpska muzika je zakon ♦ Kakvu muziku slušate? - Evra je di-džej, on je zadužen za muziku pre utakmica. Slušam i srpsku muziku, rok i pop. Važan mi je dobar ritam, samo da uši ne bole.

♦ Ko je bio vaš idol kad ste odrastali? - Moji idoli nisu bili defanzivci, već vezni igrači, članovi zlatne generacije Crvene zvezde koja je 1991. osvojila Kup šampiona - Savićević, Prosinečki i Jugović. Voleo sam da ih gledam, sanjao da kao i oni zaigram na Marakani. Voleo sam da gledam meč Zvezda - Bajern, mnogo puta. I dalje sam veliki navijač Crvene zvezde! ♦ Da li mislite da je vaš jak karakter posledica vaspitanja u Srbiji? - Ljudi valjda imaju takav utisak o meni. Nije bitno odakle si. Jednostavno, u ranoj mladosti se vidi kakav si. Moj najstariji sin je fudbaler, ima šest godina, ali vidim da ima jak karakter. Ne plače. ♦ Imate li vremena da obiđete porodicu u Srbiji? - U Srbiji sam uglavnom u vreme letnjih praznika, tokom juna. Volim kad sa sinovima odem u otadžbinu. Tamo stvarno uživamo. Moji bližnji uglavnom dolaze u Mančester. ♦ Koji su bili najžešći derbiji koje ste igrali u karijeri? - U Engleskoj ima dosta derbija, a u Srbiji samo jedan. Najzanimljiviji mi je bio onaj protiv Sitija u kojem je Majkl Oven dao gol u poslednjem minutu. Tad sam se baš dobro osećao. ♦ Po čemu pamtite Mančester junajted? - Kad smo osvojili 19. titulu, bio sam kapiten i podigao sam pehar Premijer lige. Na ovo bih dodao i osvajanje Lige šampiona u Moskvi 2008. protiv Čelsija. Ta dva događaja pamtiću dok sam živ.