Zaslužili su

KOŠARKAŠI SU PONOVO HIT: Čestitke Orlovima stižu sa svih strana

Društvene mreže eksplodirale, svi čestitaju pobedu košarkašima Srbije

Košarka
> 10:30h

MADRID – Košarkaši Srbije deklasirali su Brazil (84:56) na putu do polufinala Svetskog prvenstva u Španiji. Posle impresivne pobede Orlovi su dobili brojne čestitke na društvenim mrežama, baš kao i posle pobede nad Grčkom u osmini finala Mundobasketa. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je košarkašima, selektoru Aleksandru Đorđeviću i stručnom štabu ubedljivu pobedu i plasman u polufinale. "Čestitam momcima na sjajnoj igri i plasmanu u polufinale. Ovakvom ubedljivom pobedom su pokazali da ništa nije nemoguće kada se ima dobar plan i vera u sebe. Cela Srbija je uz njih u želji da i u narednoj utakmici ponove ovaj uspeh", navodi se u čestitki.

Udovičić je ocenio da sa Đorđevićem na čelu, srpska košarka polako, ali sigurno, ponovo ide ka mestu koje je zauzimala u prošlosti.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić takođe je čestitao košarkaškoj reprezentaciji. "Reprezetativci Srbije, svojim dosadašnjim igrama na Svetskom prvenstvu pokazujete kako se brane boje svoje zemlje. Iz utakmice u utakmicu ponosno gledamo vaš talenat, timsko jedinstvo, iskrenu posvećenost i viteštvo, ali i izuzetnu stratešku doktrinu i smelost vašeg trenera i stručnog tima", navodi se u čestitki. "Neka vas i ubuduće nosi i inspiriše ljubav i navijanje cele Srbije u igri u kojoj pokazujete najlepše osobine sporta i svoje zemlje. Ponosni smo na sve vas", ističe se u saopštenju iz Nikolićevog kabineta. Nekadašnji reprezentativac Marko Jarić ponovo je bio među prvima koji su se oglasili na Tviteru.

Oduševljenje nije krio ni bivši košarkaš Partizana Čeh Jan Veseli.

Čestitkama se pridružio još jedan bivši igrač crno-belih Francuz Leo Vesterman, koji će večeras biti i uz "trikolore".

Srpski košarkaš Nemanja Nedović je istakao da je pobeda Orlova motiv više za njega da trenira još jače i napreduje.

Novo pojačanje Crvene zvezde Amerikanac Markus Vilijams takođe je čestitao Orlovima na Fejsbuku.