Foto: Dr Kurir

Pomozimo devojčici

NA ZAHTEV ČITALACA KURIRA: Na ovaj račun možete da uplatite novac za malu Nevenu!

Našu redakciju pozvao je veliki broj naših čitalaca, rekavši da iz Srbije i, uopšte, inostranstva nije moguće proslediti novac na račun Nevenine majke Sanele u BiH

Život
> 14:20h

BEOGRAD - Četvorogodišnjoj Neveni Božić iz Brčkog prošle godine otkriven je tumor u stomaku, a za njeno lečenje u Turskoj potrebno je još 50.000 evra.

Posle teksta u Dr Kuriru javio se veliki broj naših čitalaca voljnih da pomognu, rekavši, međutim, da iz Srbije i, uopšte, inostranstva nije moguće proslediti novac na račun Nevenine majke Sanele u Brčkom u BiH. Stupili smo u kontakt sa porodicom Božić koja nam je poslala SWIFT kod banke, neophodan za uplate iz inostranstva, i sada svi ljudi dobre volje i van granica BiH mogu da pomognu Neveninoj porodici da prikupi novac za lečenje.

Majka Sanela kaže da je lečenje jako skupo i da su uz pomoć prijatelja sakupili 35.000 evra, ali da za nastavak lečenja treba još 50.000.

Neveni je tumor krenuo od nadbubrežne žlezde i raširio se po celom stomaku, a potom je metastazirao i na pluća, plućnu maramicu, mozak, kičmu i kosti.

- Lečenje smo započeli u Beogradu, a onda je otkriveno da je tumor metastazirao na mozak. Tog trenutka naš život se pretvorio u pakao. Vratili smo se kući i poslali nalaze na jednu kliniku u Turskoj. Lekari iz te bolnice su nam javili da dođemo i mi smo otputovali u junu. Odmah su obavili sva potrebna snimanja i počeli sa zračenjem mozga i kičme. Imala je 13 zračenja, a nakon toga krenuli smo i sa hemoterapijom - kaže Sanela i dodaje da je Nevenin lekar zadovoljan dosadašnjim učinkom, ali da smatra da treba nastaviti s terapijom.

Ovo je račun za pomoć maloj Neveni Račun je otvoren u Komercijalnoj banci Broj žiro-računa je 571 040 01010486 35

IBAN BA395710438500456386

SWIFT CODE KOBBBA22

Adresa: Jovana Hadžića, 76101 Brčko

http://www.youtube.com/watch?v=f8eTc38Cgrg