Darko Bajić reditelj

Snima se film Bićemo prvaci sveta: Važno je da se mladi oslone na tradiciju!

Snimljene scene prvog posleratnog derbija između Zvezde i Partizana, posle kojeg će početi veliki uspeh jugoslovenske košarke

Pop kultura
> 00:00h

U toku je snimanje filma „Bićemo prvaci sveta“ u režiji Darka Bajića o prvoj zlatnoj medalji košarkaške reprezentacije Jugoslavije osvojenoj 1970. u Ljubljani. Na Kalemegdanu su snimljene scene prvog posleratnog derbija iz 1947. godine između Crvene zvezde i Partizana, koji je bio uvertira u kasnije uspehe jugoslovenskih košarkaša.

Uveren da će gledaoci imati razloga da pogledaju film... Darko Bajić

Ekipa se nakon Beograda seli u Zagreb i Ljubljanu. - Veoma mi je drago što igram lik Nebojše Popovića, koji je bio otac jugoslovenske košarke. On je postavio temelje. To je čovek koji je u svemu bio prvi. Osnovao je Crvenu zvezdu i imao je člansku kartu broj jedan, prvi je dao koš za tim Jugoslavije na prvom Svetskom prvenstvu. Mislim da radimo pravu stvar - istakao je mladi glumac Strahinja Blažić.

Bitnu ulogu u svemu je imao Vladimir Dedijer... Nebojša Dugalić

Reditelj Darko Bajić ne krije zadovoljstvo onim što je do sada urađeno. - Nadam se da će film privlačiti gledaoce ne samo zbog zvučnih imena i sporta nego i zbog jednog vremena koje na pravi način govori o tome koliko je važna tradicija na koju mlade generacije mogu da se oslone - zaključio je Bajić.

Omladinke... Nina Janković i Tamara Dragićević