Foto: Rtcg

Krvoproliće u Crnoj Gori

RAT NA ULICAMA BARA: Osmanagić ubijen pred sinom (2) i najboljim prijateljem!

Armin Muša Osmanagić upucan ispred kafea „Savoja“, posle čega je došlo i do pucnjave u kafiću rođaka Darka Šarića

Crna Hronika
> 01:44h

BAR - Vođa crnogorskog kriminalnog klana Armin Muša Osmanagić ubijen je juče u 13.15 sati ispred kafea „Savoja“ u centru grada. Njega je snajperista pogodio u stomak dok je sedeo ispred kafića. U pucnjavi je ranjen i konobar kafića.

Zrno, koje je prošlo kroz njegovo telo, zarilo se u ruku konobara restorana Zorana Macavare iz Kninske Krajine, koji je zbog povrede juče zadržan na lečenju. Očevici ubistva ispričali su da je Baranin kao pokošen pao na ulazu u baštu restorana, na pola metra od dvogodišnjeg sina i najboljeg prijatelja Andrije Mrdaka. Kad je policija stigla na mesto događaja, Osmanagić je davao znake života, ali preminuo je na putu do bolnice. U kakvom stanju je ranjeni konobar, nije poznato.

Armin Muša Osmanagić

Druga pucnjava Samo 15 minuta posle ove pucnjave usledio je napad iz vatrenog oružja u strogom centru grada. Jedan mladić, nezvanično Osmanagićev saradnik Jovan Klisić, uleteo je na terasu kafea „La eskvina“ i uz psovke zapucao na grupu mladića koji su, navodno, pripadnici klana suprotstavljenog Osmanagićevoj grupi. Vlasnik kafea „La eskvina“ je Jovo Ðurović, vođa drugog barskog klana i bliski rođak Darka Šarića. Kako se pretpostavlja, dva klana su u sukobu. U drugoj pucnjavi, kako prenose crnogorski portali, niko nije povređen. Policija je Armina Mušu Osmanagića označila kao vođu drugog po snazi barskog klana. U žižu javnosti dospeo je 2004, kada ga je tadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mićo Orlandić označio kao jednog od učesnika ubistva urednika Dana Duška Jovanovića. Osmanagić i njegova supruga Ljiljana Bigović Osmanagić osumnjičeni su za pranje novca. Ispitivan Kad je pre dve godine policija počela da ispituje njegov rad, Osmanagić je izjavio da nema ništa protiv tih istraga. - Tačno je da policija kontroliše moj porodični biznis, od kojeg živim. Bavim se legalnim poslovima, ne prodajem drogu, ne ubijam ljude i nemam ništa protiv da se takve finansijske kontrole obavljaju konstantno. Koristim isključivo telefon koji je registrovan na moje ime. Ne putujem s lažnim pasošima - kazao je tada Osmanagić.

Snimak ranijeg hapšenja... Ubijeni Armin Osmanagić

Akcija PRETRESANI KAFIĆI U VLASNIŠTVU MAFIJE U avgustu ove godine Posebna i Specijalna antiteroristička jedinica pretresala je lokale za koje je pretpostavljala da su u vlasništvu mafijaških bosova. Uniformisani specijalci posebno su pretresali lokale Armina Osmanagića i one u vlasništvu porodice pokojnog Luke Ðurovića. Tada je zaplenjeno samo nekoliko suzavaca i nekoliko pištolja.

Činjenice O KLANOVIMA U BARU - U ovom crnogorskom gradu nekad je operisalo šest mafijaških klanova - Ove godine policija je identifikovala tri klana - Na čelu najmoćnijeg navodno stoji Veselin Bujić, naslednik Luke Ðurovića. Oni su deo organizacije Luke Bojovića - Na čelu drugog po snazi klana bio je Armin Muša Osmanagić - Policija kao vođe trećeg po snazi klana spominje braću Stojana i Vladu Sekulovića iz Sutomora

http://www.youtube.com/watch?v=mGG8uxfw85U