Foto: TSS

Teniski derbi

SPEKTAKL U NAJAVI: Srbija dočekuje Hrvatsku u prvom kolu Dejvis kupa 2015.

Dule selekcija Srbije i Hrvatske igra se u Beogradu od 6. do 8. marta, pošto je prethodan susret dva tima odigran u Hrvatskoj.

Tenis
> 11:14h

DUBAI - Muška teniska reprezentacija Srbije igraće sa Hrvatskom u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa 2015. godine, odlučeno je žrebom u Dubaiju. Dule selekcija Srbije i Hrvatske igra se u Beogradu od 6. do 8. marta, pošto je prethodan susret dva tima odigran u Hrvatskoj. Meč će verovatno biti organizovan u "Kombank Areni". Selektor Srbije Bogdan Obradović trebalo bi da na raspolaganju ima najbolji sastav za duel sa Hrvatskom. To znači da bi u Areni trebalo da nastupe Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nenad Zimonjić i Iliju Bozoljca. Jedino je neizvesno da li će se Janko Tipsarević do tada konačno oporaviti od povrede pete. S druge strane, goste će gotovo sigurno predvoditi aktuelni šampion US opena Marin Čilić, uz Ivana Dodiga, Mata Delića, Antu Pavića i Bornu Ćorića. To će biti drugi okršaj srpskih i hrvatskih tenisera. Srbija je sa ubedljivih 4:1 slavila u premijernom meču u Splitu 2010. godine. U istoj četvrtini žreba nalaze se i reprezentacije Argentine i Brazila, što znači da će Izabranici selektora Bogdana Obradovića, u slučaju trijumfa, u četvrtfinalu igrati sa boljim iz tog susreta. Potencijalni rival u polufinalu je selekcija Švajcarske, koja na startu takmičenja igra protiv Belgije. Švajcarce u potencijalnom četvrtfinalu očekuje meč sa pobednikom duela Kanada - Japan. U drugoj polovini žreba posebno je zanimljiv okršaj tenisera SAD i Velike Britanije. Pobednik tog duela igraće sa boljim iz meča Francuska - Nemačka. U okviru Svetske grupe igraju se još dva meča, Češka - Australija i Italija - Kazahstan. Parovi Svetske grupe Dejvis kupa:

Francuska – Nemačka SAD – Velika Britanija Češka – Australija Italija – Kazahstan Argentina – Brazil Srbija – Hrvatska Kanada – Japan Švajcarska – Belgija