Slava mu: Slavni fudbaler sahranjen u Aleji zaslužnih građana

POSLEDNJE ZBOGOM: Milana Galića u legendu ispratila truba!

Fudbaler Partizana na večni počinak otišao uz zvuke pesme „Volim Partizan crno-bele boje“ i pesmu „Još jedan dan života“

Fudbal
> 00:00h

Legenda Partizana i srpskog fudbala Milan Galić sahranjen je juče u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Na poslednji počinak člana čuvene generacije „Partizanovih beba“ ispratili su porodica, prijatelji, ljudi iz Partizana, ali i velikog rivala Crvene zvezde.

Cenili ga rivali... Vladica Popović, Ilija Petković, Stanislav Karasi

Uz zvuke trube koja je svirala „Volim Partizan crno-bele boje“, najveći dribler u eri kluba iz Humske Milan Galić otišao je na nebo. Dok je sanduk s njegovim telom spuštan u raku, svirana je njegova omiljena pesma „Još jedan dan života“ Miše Kovača. To što su ga na večni počinak ispratili prijatelji i ljuti rivali govori o njemu kao čoveku koji je bio cenjen i poštovan u društvu. Na komemoraciji koja je održana u Skupštini Beograda rečeno je da je Galić bio autentična i neponovljiva sportska ličnost.

Nenad Bjeković

U ime FK Partizan na sahrani je bio potpredsednik kluba Ratomir Babić, kao i Nenad Bjeković, Momčilo Vukotić, Ivan Ćurković. Crvenu zvezdu su predstavljali Vladica Popović, Stanislav Karasi, Tomislav Milićević i Dušan Maravić. Počast legendarnom napadaču odali su i Ilija Petković, Đorđe Perišić, kao i potpredsednik radikala Milorad Mirčić. Od Galića su se na komemoraciji oprostili Milutin Šoškić, Branko Rašović, Marko Valok, Žarko Zečević, Zoran Laković i Vlade Divac.

Milorad Mirčić

Gale, počivaj u miru i neka ti je večna slava i hvala!

Ivan Ćurković

Poštovan BLATER IZRAZIO SAUČEŠĆE Predsednik FIFA Sep Blater uputio je telegram saučešća FSS povodom smrti Milana Galića. - Želeo bih da izrazim svoje saučešće povodom tužne vesti da je preminuo Milan Galić. U ime članova FIFA, bio bih vam zahvalan ako biste preneli izraze najdubljeg saučešća porodici i prijateljima gospodina Galića - napisao je Blater. Milan Galić - kao dete izgubio roditelje u ratu i bio ratno siroče - s crno-belima osvojio četiri titule prvaka Jugoslavije - bio deo čuvene generacije „Partizanovih beba“ koja je igrala finale Kupa šampiona u Briselu 1966. godine - za reprezentaciju Jugoslavije na 51 utakmici postigao 37 golova - s jugoslovenskom selekcijom 1960. godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu - nije bio visok igrač, ali posedovao je hitrinu, agresivnost, stabilnost u duelima, odličnu tehniku, izuzetan osećaj za gol i neustrašivost - bio intelektualac u kopačkama pošto je završio Pravni fakultet