Srbi neće preko Brnjaka

Građani prelaze bojkotuju zato što se tamo nalaze albanski carinici i policajci, rekao je Slaviša Ristić

Politika
> 20:56h

VEČAN - Srbi iz Ibarskog Kolašina bojkotovaće prelaz Brnjak, na kome su osim službenika Euleksa i pripadnici kosovske carine i pogranične policije, sve dok, kako kažu, sa njega ne odu oni koji "prave granicu sa centralnom Srbijom".

Od pre nekoliko dana administrativni prelaz Brnjak otvoren je za komercijalni i nekomercijalni saobraćaj, a predstavnik Euleks carine rekao je televiziji Most iz Zvečana da dnevno preko tog prelaza prođe pet do šest kamiona novopazarskih registarskih tablica koji su uglavnom prazni.

Putničkog saobraćaja gotovo i da nema jer žitelji Ibarskog Kolašina bojkotuju prelaz Brnjak, a kako je naveo predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, građani prelaze bojkotuju zato što se tamo nalaze albanski carinici i policajci.

On je istakao da prelaz Brnjak neće da koriste sve dok se ne ispune njihovi zahtevi i sa njega ne odu oni koji "prave granicu sa centralnom Srbijom". Ristić je rekao da ne očekuje da će u Ibarskom Kolašinu biti zatvoreni alternativni putevi kao što je to srpska žandarmerija uradila na Jarinju.

"Ne može se svaki put blokirati i stanovništvo zatvoriti u kavez", kazao je Ristić.