Foto: KURIR

Ostvario mu se dečački san

NAPREDOVAO VLADIMIR MARIĆ: Sin atentatora na Tadića novi ambasador Srbije u Indiji

Bio je šef kabineta ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića. Vladimir Marić je inače sin Dragana Marića koji je izazvao višečasovnu dramu maja 2009, kad je s bombom ušetao u Predsedništvo Srbije i od Tadića tražio da mu pred Trgovinskim sudom obezbedi poravnanje s Jatom

Politika
> 22:40h

BEOGRAD - Novi ambasador Srbije u Indiji je Vladimir Marić, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku". Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je 18. septembra ukaz o postavljenju Marića na mesto ambasadora u Indiji. Marić je bio šef kabineta ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića.

Vladimir Marić je inače sin Dragana Marića koji je izazvao višečasovnu dramu maja 2009, kad je s bombom ušetao u Predsedništvo Srbije i od Tadića tražio da mu pred Trgovinskim sudom obezbedi poravnanje sa avio-kompanijom „Jat“.

Marić i Mrkić

Posle nekoliko sati je uhapšen, osuđen na dve godine i mesec dana, a iz zatvora je izašao sredinom 2011. godine. Marić stariji, veliki biznismen devedesetih, tvrdio je da ga je kompanija „Jat“prevarila prilikom transfera više miliona dolara na račun u Iranu, sa kojeg je trebalo da obavlja različite transakcije.

Ubrzo ga je tužio „Jat“ i tražio da vrati pare, koje Marić, kako tvrdi, nikad nije dobio, nakon čega je i on tužio „Jat“.

Dečački san: Nije znao šta je ambasador, ali je to želeo da bude

Valjevci već godinama prepričavaju kako je Vladimir Marić još u petom razredu osnovne škole rekao svom ocu da želi da bude ambasador, iako tačno nije znao šta je to.- Dragan je vodio Vladimira u Singapur kad je bio u petom razredu, i na tom putu je on rekao ocu da želi da bude ambasador kad poraste. Kada ga je Dragan pitao šta to znači, on mu je priznao da ne zna!