I dalje na tržištu rada

BEZ POSLA: Mačvan, Mekejleb, Želabal...

Nekoliko košarkaša, koji su ranijih godina bili nosioci igre evroligaških timova, sada nekoliko sedmica pre početak sezone ne znaju gde će nastaviti karijeru

Košarka
> 11:20h

Do zvaničnog početka košarkaške Evrolige ostalo je nešto manje od mesec dana. Pre početka elitnog takmičenja, od utorka na programu su kvalifikacije, gde ćemo saznati ime i poslednjeg učesnika najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Vremena do početka sezone u gotovo svim evropskim ligama je sve manje, a pojedina velika imena još uvek nemaju klub. Na prvom mestu, tu je srpski internacionalac i bivši igrač Partizana Milan Mačvan. Posle sezone koju je pretežno obeležile brojne povrede, Mačvan je u Evroligi prosečno beležio 6,8 koševa, 4,5 uhvaćenih lopti i jednu asistenciju. Drugi na listi je takođe dobro poznati, bivši igrač Partizana, Lester Bo Mekejleb. Posle vrlo dobre sezone u Fenerbahčeu, gde je knjižio 11,9 poena, 3,2 skoka i 2,5 asistencija, Željko Obradović je odlučio da se zahvali makedonskom reprezentativcu na saradnji i potraži neko drugo rešenje na mestu organizatora igre. Francuski reprezentativac Mikael Želabal je treće ime na spisku. Uprkos tome što iza sebe ima vrlo dobre partije sa nedavno završenog Mundobasketa u Španiji, doskorašnji igrač Himkija je poručio da neće žuriti i da će strpljivo čekati pravu ponudu.

Iako ga je od dresa Olimpijakosa delio samo potpis, dojučerašnji centar Galatasaraja Pops Mensa-Bonsu nije uspeo da prođe medicinske preglede u Pireju, nakon čega je dobio samo zahvalnicu.Podsetimo, 31-godišnji Britanac je prošle sezone u Evroligi imao 8,4 poena i 6,5 skokova po meču.

Za kraj, tu je Mihael Bramos – šuter koji iza sebe ima turbulentnu takmičarsku godinu, ispunjenu povredama. Zbog toga je propustio i reprezentativnu akciju na Svetskom kupu, a do potpunog oporavka biće mu potrebno još najmanjetri meseca. Najbliži je bio prelasku u Laboral Kuću, ali se klub iz Vitorije kasnije odlučio za Davisa Bertansa.