Foto: Fonet

Očekuje pobedu bez primljenog gola

LALATOVIĆ: Protiv Borca nemamo prava na grešku

Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo utakmici i pobedom bez primljenog gola uđemo u osminu finala Kupa Srbije, rekao je trener Crvene zvezde Nenad Lalatović pred duel sa čačanskim Borcem u Kupu Srbije

Fudbal
> 05:30h

BEOGRAD - Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović izjavio je da očekuje pobedu bez primljenog gola protiv Borca iz Čačka i plasman u osminu finala Kupa Srbije. "Predstoji nam specifična utakmica na kojoj nemamo prava na grešku. Za mene je Borac iznenađenje u ovom delu sezone, sakupili su osam bodova, ekipa su koja zna da igra na rezultat, imaju dobrog trenera i nekoliko iskusnih fudbalera. Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo utakmici i pobedom bez primljenog gola uđemo u osminu finala Kupa Srbije", rekao je Lalatović. On je najavio da će šansu na utakmici protiv Čačana dobiti igrači sa manjom minutažom. "Razmišljam da šansu dam fudbalerima koji nisu mnogo igrali u dosadašnjem delu sezone. Ipak, neće biti velikih promena, ali tri-četiri sigurno hoće", rekao je Lalatović. Trener Zvezde dodao je da mu se ne dopada što će njegov tim u samo pet dana dva puta igrati sa istim protivnikom, pošto bi za vikend trebalo da gostuje u Čačku. "To je otežavajuća okolnost za nas, teško je pobediti isti tima dva puta za samo pet dana. Pored toga Borac ima kvalitetan tim", istakao je strateg Zvezde. Defanzivac crveno-belih Marko Petković rekao je da će ekipa dati sve od sebe da pobedom započne borbu za trofej u Kupu. "Trudićemo se da igramo sve bolje i bolje, zadovoljan sam dosadašnjim učinkom i očekujem pobedu", rekao je Petković. Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između fudbalera Crvene zvezde i Borca igra se u sredu od 19 časova na stadionu Marakana.

Parovi šesnaestine finala

Najbolji srpski klubovi započeće danas borbu za pehar Kupa Srbije. U slučaju nerešenog ishoda pristupiće se izvođenju penala.

Dve najuspešnije ekipe sastaće se u finalnom meču zakazanom za 20. maj 2015. godine. Branilac trofeja Vojvodina igra u Kosovskoj Mitrovici protiv Trepče i biće to pravi praznik fudbala.

Parovi šesnaestine finala: Proleter NS - Donji Srem, Dorćol - Radnički 1923, Trepča - Vojvodina, Semendrija 1924 - OFK Beograd, Jedinstvo putevi - Rad, Inđija - Javor Matis, Spartak - Radnik, Jagodina - BSK Borča, Moravac - Radnički N, Sloga PM - Novi Pazar, Bežanija - Partizan (Arena sport 1), Voždovac - Sloga K (svi počinju u 16.00), Sloboda - Sinđelić (18.30), Čukarički - Mladost L, Crvena zvezda - Borac (Arena sport 1), Napredak - Metalac (19.00).

D. P.