Čovek od koga su bežali svi Beograđani

ČEKAO SMRT: Preminuo Aca Prosjak, danima umirao u najgorim mukama, nije hteo pomoć!

Stanari zgrade su bezbroj puta pokušali da razgovaraju sa Acom i da ga navedu da zatraži pomoć lekara, ali on nije hteo

Beograd
> 04:46h

Prosjak Aca, momak sa vidno bolesnom nogom sa otvorenim ranamasa, koga su znali gotovo svi putnici gradskog prevoza na relaciji od Železničke stanice do Hrama Svetog Save, preminuo je u Beogradu u zgradi u kojoj je i živeo poslednjih nekoliko meseci u leglu narkomanije i prostitucije.

Stanari su bezbroj puta pokušali da razgovaraju sa Acom i da ga navedu da zatraži pomoć lekara. Bilo koji pokušaj da se nehigijena i vonj iz Acinog stana regulišu, završili su se bezuspešno.

Dok je on odbijao svaku pomoć, a nadležni prebacivali odgovornost sa jednih na druge, preminuo je u najgorim mukama na stepeništu zgrade. On je čak tri dana bio u smrtnim ranama na stepeništu i dozivao pomoć. Svi koji su ga videli, skretali su pogled i odbijali da mu pomognu.

Prosjak Aca je redovno opsedao autobuse i tramvaje na potezu od Železničke stanice do Hrama Svetog Save. Oko sebe je širio nesnosan vonj, pa su putnici bili primorani da po njegovom ulasku napuste vozilo. – Pomozite ljudi, imajte srca, za bolesnu majku i mene – jedino je što je Aca Prosjak ponavljao, ne osvrćući se ni na šta osim na pruženu ruku sa novcem. Poslednjih nekoliko meseci nije bilo prijava za Acu Prosjaka.

(EPK/Telegraf)