Foto: Dragana Udovičić

„Nacional“ postaje karantin

Zaražene od ebole smeštaju kod Miškovića!

Predstavnici Ministarstva zdravlja tražili da vide da li hotel Miroslava Miškovića ispunjava uslove za zbrinjavanje obolelih

Društvo
> 17:46h

BEOGRAD - Ukoliko Ministarstvo zdravlja zaključi da hotel „Nacional“ ispunjava sve uslove koji su neophodni za karantin za obolele od ebole, kompanija Miroslava Miškovića „Delta“, u čijem je vlasništvu „Nacional“, ustupiće ga državi, saznaje Kurir. - Predstavnici Ministarstva zdravlja tražili su da vide hotel „Nacional“ kako bi proverili da li ispunjava uslove za potrebe karantina za ebolu. Obišli su ceo hotel i tražili od nas da im dostavimo podatak koliko bi to koštalo. To su osnovni troškovi i hotel na tome ne bi ništa zaradio - kaže za Kurir Branislava Milunov iz kompanije „Delta“. Ona ističe da iz Ministarstva zdravlja još uvek nisu dobili nikakvu povratnu informaciju. - Nisu nas obavestili šta su odlučili. Ako do tog jednog dana dođe, kompanija „Delta“ izašla bi u susret Ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije. Hotel „Nacional“ sada normalno radi, mada ove priče o karantinu negativno utiču na njegovo poslovanje - ističe Branislava Milunov i dodaje da je razlog za to što je hotel „Nacional“ u kombinaciji za karantin za obolele od ebole možda to što je i ranije korišćen u iste svrhe. Hotel „Nacional“ služio je 1972. godine kao karantin za obolele od velikih boginja ili variole vere jer su tadašnji stručnjaci zaključili da je pogodan zbog relativne izolovanosti i i dobrih saobraćajnih veza. Ovaj hotel nalazi se na auto-putu, osam kilometara od centra grada i 10 kilometara od aerodroma. (S. T.)

Bez zarade... Mišković

Ministarstvo zdravlja U POTRAZI ZA OBJEKTIMA U Ministarstvu zdravlja za Kurir objašnjavaju da na predlog Republičke komisije za zarazne bolesti traže adekvatne objekte za karantin za ebolu. - Razmišlja se o više objekata, među kojima je i „Nacional“. Na zahtev Republičke komisije za zarazne bolesti utvrđuje se koje lokacije ispunjavaju uslove neophodne za karantin za obolele od ebole, ali odluka nije doneta - rečeno je u Ministarstvu.