Foto: Printskrin Yt I Tviter

Pukla bruka

SEKS-SKANDAL U LONDONU: Ministar slao mladoj plavuši fotke na kojima maše penisom!

Ispao sam totalna budala, kaže Bruks Njuman, otac petoro dece, koji je ekspresno podneo ostavku zbog seksi čatovanja sa plavušom za koju se ispostavilo da je novinar Sandej mirora!

Planeta
> 06:20h

LONDON - Britanski ministar za građansko društvo Bruks Njumark (56) podneo je neopozivu ostavku zbog seks-skandala kojim je žestoko protresao vladu premijera Dejvida Kamerona - misleći da čatuje s mladom plavušom, on je novinaru Sandej mirora poslao fotografije svog polnog organa.

Novinar je otvorio profil pod lažnim imenom Sofi Vitams, predstavljajući se kao 20-tak godina stara plavuša koja kao pi-ar radi za Konzervativnu stranku. Posle veoma kratke razmene privatnih poruka, Njumark, inače otac petoro dece, poslao je Sofi fotografiju na kojoj je obučen u pidžamu kroz koju pokazuje penis!

"Moraš da se zakuneš na Bibliju da nećeš nikome pokazati fotke jer ja obećavam da neću pokazati tvoje, OK?", napisao je u jednoj poruci. U drugim je opisivao poze u kojima Sofi treba da se slika - samo za njegove oči.

Za vikend joj je poslao SMS u kom je nagovestio sastanak.

Čim je redakcija Sandej mirora obavestila Kameronovu kancelariju o priči koju namerava da objavi u nedelju, u Dauning stritu 10 izbila je uzbuna. Bruks Njumark, milioner rodom iz Amerike, ekspresno je podneo ostavku.

Samo je prokomenarisao da je ispao "totalna budala".

Njumark je i pre dve godine imao problema s društvenim mrežama. Tada su ga smenili s uticajne funkcije u poslaničkom klubu torijevaca zbog suviše drčnih tvitova na temu televizijskih serija.

Inače, Dejvida Kamerona baš neće sreća ovog vikenda. Juče je ostao bez još jednog poslanika, koji je prebegao u Ukip Najdžela Faradža. I to baš uoči početka stranačke konvencije, koja treba da mu bude početak preizborne kampanje.