Foto: Dragan Kadić

Ranjen Dragan Jokić

BRANIO RADNJU U ŽARKOVU: Krv vlasnika prodavnice tekla ulicom kao potok!

UMALO TRAGEDIJA: Metak koji je opalio jedan od razbojnika probio Jokiću butnu arteriju, pa je počeo obilno da krvari

Crna Hronika
> 23:14h

BEOGRAD - Tišina, nemoj da galamiš. Samo mi daj pare i idemo! Ovo je jedan od dvojice razbojnika tihim glasom rekao Svetlani Trifunović, radnici „Moje radnje“, koji je u subotu oko 21.30 sati pokušao da opljačka prodavnicu u Kosmajskoj ulici u Žarkovu. Pobegli su praznih ruku, ali prilikom bekstva jedan od razbojnika iz pištolja je ranio u nogu vlasnika Dragana Jokića! Njemu je metak probio arteriju i lekari bore za njegov život. Snimila ih kamera Trifunovićeva objašnjava da su dvojica razbojnika nekoliko minuta pre pljačke stajali ispred radnje, gde ih je snimila sigurnosna kamera. - Bila sam na ulazu u radnju, popisivala sam štampu, kad sam primetila da mi neko prilazi. Već u sledećem trenutku osetila sam kako me neko gura u radnju! Videla sam razbojnika maskiranog fantomkom, s kapuljačom na glavi. Imao je pištolj a iza njega je bio još jedan mladić, takođe s kapuljačom, ali preko lica je imao šal. Kad sam videla pištolj i kad mi je tiho rekao da ćutim, sledila mi se krv u žilama - kaže ona.

Oči u oči s lopovima... Svetlana Trifunović

Ona dodaje da je otišla do kase, ali da od straha nije mogla ni da pomeri ruke. - Tek tada sam se pribrala i dozvala vlasnika Dragana. Lopovi su počeli da beže, a ovaj što je držao pištolj sapleo se o gajbice za voće i pao kod kapije. Ubrzo je Dragan istrčao i skočio na njega! Uzela sam telefon da zovem policiju, a u međuvremenu, dok se Dragan rvao s lopovom, začuo se pucanj. Dragan je i dalje pokušavao da zadrži lopova, čak mu je izbio i pištolj iz ruke, ali ubrzo je izgubio snagu i svest - priseća se Trifunovićeva. Spasla ga komšinica Ona navodi da je Jokiću prvu pomoć ukazala komšinica Jelena Petrović, koja radi kao lekar u Domu zdravlja Umka. - Toliko je krvi izlazilo iz Draganove noge da je počela kao potok da se sliva niz ulicu! Među prvima nam je pomogla komšinica Jelena, koja je uzela peškir i kaišem vezala ranu da zaustavi krvarenje - ispričala je Svetlana Trifunović. (J. R.)

Govorili o pljački KAO DA SU PRIZVALI LOPOVE Svetlana Trifunović kaže da je desetak minuta pre incidenta razgovarala s Draganom šta da radi u slučaju pljačke! - Kao da smo prizvali nesreću! Dragan je došao u prodavnicu malo pre razbojnika i, onako kroz šalu, razgovarali smo o tome kako da se ponašam i šta da radim ako bi kojim slučajem upali lopovi. On mi je objasnio da, bez obzira da li je on tu ili ne, počnem naglas da ga zovem. Valjda sam zato tako i postupila - kaže Trifunovićeva.