Prvi put u Americi

NOVAK ĐOKOVIĆ UZ BG FILHARMONIJU: Samo napred na SAD turneji!

Sa tom emocijom, Filharmoničari kreću 4. oktobra na svoj daleki put, željni izazova i nestrpljivi da se pokažu na najelitnijim koncertnim terenima sveta

Pop kultura
> 21:20h

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, izrazio je podršku Beogradskoj filharmoniji koja uskoro kreće na svoju prvu američku turneju.

"Želim sreću Beogradskoj filharmoniji na njihovom istorijskom debiju u Karnegi holu, tokom američke turneje. Samo napred!", napisao je Nole na svom Tviter nalogu, koji prati blizu tri i po miliona ljudi. Tviteraši su se pridružili u navijanju za Beogradsku filharmoniju, podelivši dalje izjavu svog omiljenog tenisera.

Sport i kultura su područja koja na najbolji način prezentuju našu zemlju u svetu. Najuspešniji u svojim oblastima, Novak Đoković i Beogradska filharmonija, pokazuju da se upornost i trud uvek isplate. Sa tom emocijom, Filharmoničari kreću 4. oktobra na svoj daleki put, željni izazova i nestrpljivi da se pokažu na najelitnijim koncertnim "terenima" sveta.

Pored Novaka, poruku podrške je poslao i Vlade Divac. Preko tvitera je napisao da navija da Beogradska filharmonija osvoji i američku publiku.

Prva turneja u istoriji Beogradske filharmonije u SAD-u zakazana je za oktobar 2014. godine. Pod dirigentskom palicom šefa-dirigenta, Muhaja Tanga, orkestar će najpre nastupiti u Simfonijskom centruu Čikagu, 6. oktobra, dan kasnije, 7. oktobra, u Severans Holu u Klivlendu, zatim 8. oktobra u Muzičkom centru Stratmor u Vašingtonu, dok je veliko finale zakazano za 9. oktobar, u njujorškom Karnegi Holu.