Foto: Shutterstock

Mafini s makom i pomorandžom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci ♦ 1 velika pomorandža ♦ 220 g brašna ♦ 1/2 kesice praška za pecivo ♦ 250 g maka ♦ 5 kašika ulja ♦ 200 g kisele pavlake ♦ 100 g smeđeg šećera malo soli ♦ 2 jajeta ♦ šećer u prahu ili čokolada za ukrašavanje Priprema Zagrejati rernu na 170 stepeni. Papirne korpice staviti u kalup za mafine. Iseći filete od pomorandže i iseckati ih na komade. Izmešati brašno i prašak za pecivo. U drugoj činiji izmešati mak sa šećerom, solju, uljem i kiselom pavlakom. Dodati jaja i sve izmešati, pa dodati mešavinu brašna. Umešati i komade pomorandže, pa dobijenu masu sipati u kalup. Mafine peći oko 20 minuta i izvaditi ih iz pleha da se ohlade. Po želji ih posuti šećerom u prahu ili ukrasiti rastopljenom čokoladom. Pavle Sretković šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45