Zločin posle „čukanja“ kod Vranja

METAK U SRCE ZBOG 1.000 DINARA: Ubio ga jer mu je zakačio branik!

Srđan Aleksić (44) pred svojom ženom i decom ubio Ljubišu Nikolića (53), nakon što mu je na kolima pričinio štetu manju od 1.000 dinara

Crna Hronika
> 00:00h

VRANJE - Srđan Aleksić (44) iz Žitorađe uhapšen je zbog sumnje da je naočigled svoje žene i dvoje dece ubio Ljubišu Nikolića (53) iz Oreovice kod Grdelice. Aleksić je Nikoliću ispalio metak u srce posle saobraćajke u kojoj šteta na vozilu nije bila veća od 1.000 dinara. Tragedija se desila juče ujutro kod mesta Ranutovac kad je Nikolić svojim „renoom“ otpozadi udario u Aleksićevu „floridu“.

Jedva se dodirnuli... Aleksić je bio u „floridi“, a Nikolić u „renou“

Kratak fitilj - Nikolić je bukvalno samo dodirnuo zadnji branik „floride“ i napravio mu ogrebotinu. Posle čukanja između vozača nije bilo žučne svađe. Kratko su razgovarali, a onda je Aleksić izvadio pištolj i ispalio metak, koji je razneo Nikolićevo srce - kaže izvor iz istrage. Da tragedija bude veća, krvavi obračun su sve vreme gledala Aleksićeva deca, koju je on sa suprugom Vesnom povezao kod lekara. Posle ubistva Aleksić je bacio pištolj i sačekao policiju. U selu Oraovica kod Grdelice svi su u šoku zbog Nikolićevog ubistva. Lelek i plač Savke Stojanović za mlađim bratom svima je ledio krv u žilama. - Brate, brate, zašto mi te ubi zlotvor, šta si mu nažao učinio... Joj, bože, ima li te - plakala je Savka, dok se sestra Slobodanka gušila u suzama.

Ubijen na pravdi boga... Ljubiša Nikolić

Majci nisu rekli Sestre plaču i skrivaju suze da ih ne vidi majka Živana jer se boje da će joj srce prepući ako sazna da Ljubiše više nema. - Samo smo joj rekli da je Ljubiša imao udes i da je povređen. Ne znam kako će preživeti istinu - rekao je jedan od komšija.

Savka: Brate, brate, zašto mi te ubi zlotvor, šta si mu nažao učinio...

Ljubišin stric Sima Nikolić kaže da je Ljubiša pomagao svima. - Posle 20 godina vratio se iz Marseja i pokrenuo fabriku. Uložio je više od pola miliona evra i zaposlio pedesetak radnika. Nedavno smo uspostavili saradnju s čuvenim Bajernom iz Minhena za koji smo radili zastavice i drugi propagandni materijal - kukao je Sima.

DRUGA STRANA I porodica ubice u šoku URADIO JE TO U AFEKTU U kući osumnjičenog Aleksića juče je vladala neverica. Srđanova majka Slavka kaže da su njen sin i snaja Vesna vodili ćerku Taru kod lekara, a u kolima je bio i četvorogodišnji sin Aleksa. - Snaja Vesna je ispričala da su deca preletela sa zadnjih sedišta u šoferšajbnu. Moj sin je miran i povučen, savestan vozač. Ovo što se desilo uradio je u afektu i on to sebi, sigurna sam, nikada neće moći da oprosti - rekla je majka Slavka. Njoj je žao i porodice stradalog Ljubiše. - Ne znam šta da kažem... Pošli su kod lekara i Srđan je bio raspoložen. Trebalo je ćerki da kupe jaknu i sve je bilo u redu. Nije bilo razloga za nervozu. Srđan je vrlo emotivan i brine o porodici, posebno o deci... Sine moj, kako ćeš na duši da nosiš čoveka kog si ubio - zakukala je na kraju majka ubice.

Pao na kolena GRLIO MRTVOG LJUBIŠU Očevici su ispričali i da je Aleksić, nakon što je video šta je uradio, kleknuo pored mrtvog Ljubiše i zagrlio ga, a zatim od ljudi u koloni vičući tražio da pozovu Hitnu pomoć. Inače, Aleksić je legalno posedovao pištolj.