Foto: Fonet

Crno-beli gostuju Asterasu u Tripolisu

LIGA EVROPE: Partizan sanja prvu pobedu u gostima!

Crno-beli nijednom nisu trijumfovali na strani u grupnoj fazi evropskog takmičenja

Fudbal
> 20:44h

Fudbaleri Partizana gostuju večeras (21.05) u okviru drugog kola grupe C Lige Evrope ekipi Asterasa u Tripolisu, a crno-beli u Grčkoj jure prvu pobedu u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja na strani. Taj posao će igračima trenera Marka Nikolića biti dodatno otežan budući da je zbog povrede leđa u Beogradu ostao Nikola Drinčić. Uz to, u timu vicešampiona Srbije neće biti suspendovanog Petra Škuletića i povređenog Darka Brašanca, ali su se u ekipu vratili oporavljeni Vladimir Volkov i Branko Ilić. - Drinčić nije mogao da doputuje s nama i to je veliki problem za nas. Međutim, Partizan ima dovoljno igrača da kvalitetno odigra ovaj meč i verujem da ćemo uspeti da nadomestimo njegov izostanak - kaže Nikolić i dodaje: - Asteras nije naivna ekipa, štaviše u pitanju je odličan tim i moramo maksimalno oprezno da uđemo u ovaj duel. Partizan je tim koji pre početka meča uvek ide na pobedu i nikada se ne zadovoljava nečim manjim od toga, ali kad se meč završi i kad se utisci slegnu, onda možemo da pričamo da li smo zadovoljni eventualnim remijem ili ne. Do tada, o tome ne razmišljamo. Petar Grbić je jedan od fudbalera tima iz Humske koji je deo svoje karijere proveo u Grčkoj i koji je svestan da Asteras nije tim koji bi se smeo potceniti. - Kad sam ja bio u Grčkoj, Asteras je tek bio ušao u prvu ligu, a plasman u Evropu je samo nastavak tog njihovog projekta. Oni su ozbiljan tim, koji možda nema toliko zvučno ime, ali daleko od toga da su za potcenjivanje. Rival će nas napasti, u to budite sigurni, što nama ostavlja mogućnost da iskoristimo našu brzinu, a valjda je došlo vreme da ostvarimo prvu pobedu u gostima - kaže Grbić. Konstantin Radulović Specijalni izveštač Tripolis

Ljubiša Tumbaković

Bez predsednika TUMBA UZ EKIPU Predsednik Partizana Dragan Ðurić nije doputovao s ekipom u Tripoli, a od najužeg rukovodstva u Grčku je došao samo potpredsednik Mile Jovičić. Njegovog kolege Ratomira Babića već duže nema na inostranim gostovanjima, ali je zato mesto u avionu zauzeo bivši sportski direktor Ljubiša Tumbaković, koji slovi za jednog od kandidata da zameni Dragana Ðurića na čelnoj poziciji kluba iz Humske.

Stigle rode POMOĆNI TRENER BOJAN LEONTIJEVIĆ DOBIO ĆERKU Stručni štab Partizana na večerašnjoj utakmici u Tripolisu oslabljen je za jednog člana, ali izostanak pomoćnog trenera Bojana Leontijevića je potpuno opravdan. Naime, saradnik prvog trenera Marka Nikolića je dan uoči polaska za Grčku dobio ćerkicu, pa je od kluba dobio slobodno da ostane u Beogradu.

Saša Ilić PARA JE SUPER, ALI NEMA POPUSTA Kapiten srpskog vicešampiona Saša Ilić takođe je deo karijere proveo u Grčkoj, gde je u dresu Larise igrao zajedno s fudbalerom Asterasa Fakundom Parom. - On je super tip, duhovit i zabavan, ali danas na terenu neće biti šale. Oni su ozbiljna i organizovana ekipa, koja igra svih 90 minuta, što se vidi u podatku da neretko golove postižu u finišu susreta. Zato samo oprezno i nadamo se toj istorijskoj pobedi u gostima - kaže Ilić.