Prste da poližeš

Torta japanski vetar

Recept dana
> 12:38h

Sastojci: ♦ 8 belanaca ♦ 400 g šećera ♦ sok od 1/2 limuna Fil: ♦ 8 žumanaca ♦ 8 kašika šećera ♦ 3 kašike brašna ♦ 2,5 dl mleka ♦ 250 g maslaca ♦ 150 g mlevenih pečenih lešnika ♦ 150 g seckanih oraha ♦ 2 kesice šlaga Priprema: Belanca, šećer i sok od limuna umutite u čvrst sneg. Masu sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite na 150 stepeni. Kora treba više da se suši nego da se peče. Gotovu koru pažljivo istresite iz pleha i isecite po dužini na tri dela. Za fil umutite 4 žumanceta sa 4 kašike šećera i brašnom. Masu pomešajte s toplim mlekom i kuvajte na tihoj vatri. Kad se sjedini, ohladite. Preostala 4 žumanceta penasto umutite s maslacem i 4 kašike šećera, pa pomešajte s filom koji je prethodno skuvan i sve to podelite na dva dela. U jedan deo stavite lešnike, a u drugi orahe. Prvu koru filujte filom s lešnicima, drugu filom s orasima, pa završite trećom korom. Tortu ukrasite umućenim šlagom i stavite je u frižider da se dobro ohladi.