Foto: Twitter

Očajna borba do smrti

(VIDEO) PUŠKE VEĆE OD NJIH: U bitku za grad pod opsadom džihadista uključila se i deca!

Najmanje 23 osobe povređene su u Hamburgu i donjosaksonskom gradu Cele u sukobima radikalnih islamista i Kurda, koji su demonstrirali protiv terorističke organizacije Islamska država

Planeta
> 19:52h

Deca naoružana kalašnjikovima bore se do smrti kako bi odbranili sirijski grad Koban, nakon što ni niz vazdušnih napada vođenih od strane SAD-a, nije uspeo da zaustavi napredovanje Islamske države.

Fotografije objavljene na Tviteru prikazuje čitave kurdske porodice – uključujući žene i decu – kako očajnički pokušavaju da zaustave islamske fanatike koji već mesecima osvajaju grad za gradom.

"Kurdska porodica protiv terorista Islamske države u Kobaneu – Kurdi u Kobaneu trebaju pomoć!", piše uz fotografije.

Najmanje 23 osobe povređene su u Hamburgu i donjosaksonskom gradu Cele u sukobima radikalnih islamista i Kurda, koji su demonstrirali protiv terorističke organizacije Islamska država (ID), javljaju danas nemački mediji, navodeći da ima i teško povređenih.

Za demonstracije u Hamburgu se navodi da su počele mirno, a da je zatim došlo do sukoba sa islamistima, najverovatnije salafistima, a slično se dogodilo i u gradu Cele, gde su se žestoke, takođe pod nejasnim okolnostima, sukobili Jezidi i čečenski muslimani.

http://www.youtube.com/watch?v=8eDxM5cNBDM

(EPK/Tanjug)