Foto: Dragana Udovicic

Nestala dva sanduka s oružjem iz aerodromskog magacina

NEVIĐENA PLJAČKA: Ukradeno oružje na aerodromu Nikola Tesla namenjeno izvozu!

„Jugoimport SDPR“ trebalo da izveze naoružanje kupcu koji je potom odustao, pa kad su hteli da ga vrate, utvrđeno da fale dva sanduka

Crna Hronika
> 06:58h

BEOGRAD - Dva sanduka s oružjem ukradena su iz magacina na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“. U njima je bilo dvadesetak automata „škorpion“, koji su bili namenjeni izvozu, a odneti su iz bescarinskog prostora u kojem se nalazilo, kako nezvanično saznajemo, oko 2.000 komada oružja. Oružje je od aprila, nezvanično saznaje Kurir, stajalo u aerodromskom magacinu, a firma „Jugoimport SDPR“ nameravala je da ga proda zasad nepoznatom kupcu, koji je u međuvremenu odustao od posla. Oružje je trebalo da bude vraćeno pošiljaocu sinoć, kad je oko 19 sati primećeno da nedostaju dva sanduka.

Osam paleta naoružanja - U zgradi robno-carinskog magacina konstatovano je da sa dve, od ukupno osam paleta, fali po jedan sanduk s oružjem. Roba je krajem marta trebalo da bude poslata kupcu, ali je pošiljka obustavljena, posle čega je oružje dopremljeno u skladište - rekao je izvor Kurira. Policija je odmah obaveštena o nestanku, a uviđaj su obavili drugo i osmo odeljenje beogradske policije u prisustvu tužioca. Popisani su serijski brojevi oružja koje nedostaje, a očekuje se da u istrazi pomognu snimci sigurnosnih kamera. Aerodrom ćuti Iz beogradskog aerodroma nisu želeli da komentarišu zabrinjavajući nestanak oružja i za sve informacije uputili su na policiju. - Iz magacina na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu nestala je određena količina automatskog naoružanja. Ono je nestalo iz magacina u bescarinskom prostoru, a bilo je namenjeno izvozu - kratko su rekli u MUP i potvrdili da policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Ogromna greška... Aerodrom „Nikola Tesla“

UBOJITO Efikasna automatska puška TERORISTI I KRIMOSI VOLE „ŠKORPIONE“ „Škorpion“ je češki automatski pištolj, koji je po licenci proizvodila i kragujevačka „Zastava“, i taj model je nazvan automatski pištolj 7,65 mm M84. Namenjen je za uništavanje neprijatelja u bliskoj borbi, a male dimenzije čine ga pogodnim za posade borbenih vozila, borbu u naseljenim mestima, skriveno nošenje i specijalne zadatke. Masovno je korišćen u sukobima u bivšoj Jugoslaviji, a javnosti je najpoznatiji kao oružje kojim su počinjena brojna ubistva na ulicama srpskih gradova. „Škorpion“ zbog malih dimenzija, pouzdanosti i jednostavnosti često koriste i gerilske i terorističke grupe širom sveta. (S. O. D.)