Foto: Dado

Holanđanin ne misli da je pogrešio

BOD KO KUĆA: Advokat se divi upornim Jermenima

Veliki protivnik Selektora fudbalera Srbije impresionirala igra rivala u sinoćnjem meču, pa tvrdi da ni drugi timovi iz naše grupe neće bolje proći na stadionu Republika

Fudbal
> 21:14h

Selektor Dik Advokat, prema očekivanju, na konferenciji je izrazio divljenje za igru upornih Jermena, dok je u odbranu svoje taktike poručio da se ofanzivnije od meča u Jerevanu ne može igrati zbog odbrambenih karakteristika njegovih igrača. - Fijasko bi bila prejaka reč za naš rezultat u Jerevanu. Ako me pitate da li bih prihvatio remi pre meča, moj odgovor je - ne bih! Ali moram da budem zadovoljan bodom na kraju ako imamo u vidu kako se meč odvijao. Ne mislim da sam zakasnio sa izmenama i ne mislim da je trebalo da izvedem ofanzivniju postavu, budući da smo na terenu imali nekoliko tehnički sjajnih igrača koji jednim dodavanjem mogu da odluče meč - rekao je Dik Advokat. Uprkos lošem rezultatu protiv oslabljenih Jermena, Advokat veruje da ni drugi timovi neće bolje proći na stadionu Republika. - Naši fudbaleri postaju problematični u trenucima kad moramo da se branimo, jer ostavljaju mnogo praznog prostora na sredini terena. Ne mislim, takođe, da je rezultat loš. Morate imati u vidu da se u Jermeniji niko nije naigrao. I dalje osećam da moji igrači imaju jaku želju da se bore za svoju reprezentaciju i da snažno veruju u plasman na EP u Francuskoj.

Stojković golman srbije ipak zadovoljan osvojenim bodom OVDE SE NIKO NEĆE NAIGRATI! HApsolutni heroj u jučerašnjem bledom izdanju Srbije bio je čuvar mreže Vladimir Stojković. Način na koji je zaustavio šut sa jedanaest metara, a onda iščupao i novi udarac izvođača najstrože kazne jesu za golmanske udžbenike. Naša „jedinica“ posle meča je objasnio kako je „pročitao“ protivnika. - Nisam razmišljao o penalu. Pre Picelijevog udarca rekao sam mu da ne puca po sredini gola jer ću tu i ostati. Valjda ga je to zbunilo, a ja sam na taj način eliminisao jednu mogućnost jer nije lud da šutira po sredini. Stojković je zatim istakao da ekipa treba da bude zadovoljna osvojenim bodom na prvom gostovanju u kvalifikacijama. - Niko se neće naigrati u Jermeniji! Veoma su organizovani i teško im je dati gol. Zadovoljni smo i bodom. Kad igram za Srbiju, pokušavam da pomognem koliko mogu. Na kraju nije bitan učinak pojedinca, već da smo uzeli taj bod koji će nam možda mnogo značiti u nastavku kvalifikacija.