Foto: Saša Pavlić

Haos u Beogradu

(VIDEO) LILA I DŽAKA NAPALI MITROVIĆA: A onda su uleteli Ivan Bogdanov i radikali...

Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa velike Albanije u boji i sa motivom albanske zastave, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Ćemaljija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacionaliste

Fudbal
> 19:52h

BEOGRAD - Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine na stadionu Partizana između Srbije i Albanije prekinuta je u 42. minutu, pošto je došlo do nereda, kada je iznad terena počeo da leti dron - mala letelica na daljinsko upravljanje. Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa velike Albanije u boji i sa motivom albanske zastave, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Ćemaljija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacionaliste. Zastavu je na teren oborio Stefan Mitrović, koji tim činom nije želeo da provocira protivničke fudbalere. Međutim, na njega su nasrnula dvojica fudbalera Albanije Andi Lila i Taulan Džaka. U tom trenutku došlo je incidenta u koju su se uključili i ostali fudbaleri oba tima. Kapiten Albanije Lorik Cana tvrdi da su on i njegovi saigrači fizički napadnuti i da zato nisu hteli da nastave utakmicu sa Srbijom. On je istakao da su srpski navijači povredili četiri fudbalera Albanije.

Foto: Reuters

U incidentu su učestovale i neke pristalice Srpske radikalne stranke.

Na teren stadiona u Humskoj tokom incidenata utrčao je i Ivan Bogdanov, koji je izazvao nerede pre četiri godine na utakmici između Italije i Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=I0h9mWv2hqA