Prste da poližeš

Riba u sosu od senfa

Recept dana
> 00:00h

Sastojci: - 4 filea sveže morske ribe (po 150 g) - 1 glavica luka - 2 manje šargarepe - 1 l ribljeg bujona ili supe (od kocke) - 2 lista lovora - so, biber + 3 zrna bibera - 200 g krem-sira sa začinima - 3 kašike gustina - malo meda Priprema: Iseckati crni luk i šargarepu na sitnije kockice, izmešati ih s bujonom ili supom, lovorom, solju i zrnima bibera i krčkati na blagoj temperaturi oko 20 minuta. Riblji file oprati i ubaciti u supu. Kuvati ih oko tri minuta, pažljivo izvaditi i ostaviti na toplom mestu. Ispasirati povrće i vodicu u kojoj se kuvala riba, tečnost vratiti na vatru i pažljivo dodati krem-sir i gustin, uz snažno mućenje. Nakon toga dodati senf, med, so i biber po ukusu. Vratiti file ribe u sos i jelo servirati toplo, uz bareni krompir.