Foto: Reuters

Teški dani za kapitena

VAN GAL PRETI RUNIJU: Nećeš se lako vratiti u startnu postavu

Iako je od ovog leta postao i kapiten tima, Runi bi mogao da izgubi svoju poziciju u njemu

Fudbal
> 16:28h

Vejn Runi je bespotrebno zaradio crveni karton u duelu sa Vest Hemom pre reprezentativne pauze, pa će tako propustiti mečeve protiv VBA i Čelsija.

Njegov novi menadžer, Luj van Gal, istakao je da Runiju neće biti lako da se tek tako vrati u startnu postavu nakon skoro mesec dana odsustvovanja iz iste, što zbog reprezentativne pauze, što zbog pomenute suspenzije.

"Niko ne može da se ušeta natrag u prvu postavu kada su moji timovi u pitanju, čak ni Runi. Dobro je poznato da ja ne gledam koja imena stoje na dresu. Ja želim konstantnost, zalaganje na treninzima i mečevima i to je jedina stvar koju gledam. Sve ostalo je manje važno", rekao je van Gal.

"Vejn Runi, Majkl Kerik i Fil Džouns su sjajni fudbaleri, ali verujte mi, ima onih koji su ponekad bolji od njih, samim tim, oni će dobiti šansu bez obzira na ime i broj godina", kategoričan je holandski stručnjak.

Time je dodatno, po ko zna koji put u poslednjih par sezona, podgrejao priču o eventualnom odlasku Runija iz kluba u kojem je stekao svetsku slavu.