Foto: Twitter/SouthamptonFC

Fudbaler Sautemptona upisao se u istoriju Premijer lige

Dušan Tadić za Kurir: Presrećan sam, sve je kao u snu!

Posle četiri asistencije u meču sa Sanderlendom Tadić kaže da mu imponuje što se našao u društvu najboljih „pakera“

Fudbal
> 00:00h

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić u ekskluzivnom intervju za Kurir kaže da je presrećan zbog ulaska u istoriju Premijer lige nakon što je u subotu protiv Sanderlenda namestio četiri gola saigračima, kao i da se svi u klubu potajno nadaju velikom čudu na kraju sezone. Sa četiri asistencije krilo Sautemptona izjednačio je rekord Engleske, a njegov podvig uspela su da ostvare samo četvorica fudbalera. „Sveci“ su u subotu pregazili Sanderlend sa 8:0 i ostvarili najubedljiviju prvenstvenu pobedu u klupskoj istoriji. Tadić je protiv „crnih mačaka“ postigao jedan pogodak i namestio još četiri i sada je vodeći na listi najboljih „pakera“ Premijer lige ove sezone. - Biti u društvu s igračima poput Rejesa, Fabregasa, Bergkampa i Adebajora je fenomenalan osećaj, ali meni je najvažnije da ekipa pobeđuje. Znam da su četiri asistencije na jednom meču Premijer lige uspela da ostvare samo četiri igrača i presrećan sam zbog toga. Sve je kao u snu - kazao je Tadić za Kurir. „Sveci“ se posle osam kola nalaze na trećem mestu Premijer lige, pa se navijači već nadaju čudu i plasmanu u Ligu šampiona sledeće sezone, ali Tadić stoji čvrsto na nogama. - Potajno se svako od nas nada da možemo da završimo sezonu na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, ali smo svesni da je izuzetno težak posao. Tek je prošla četvrtina prvenstva i ima još mnogo da se igra, a ovde je svaki meč kao finale Mundijala. Najvažnije je da među nama vlada dobra atmosfera, a rezultati će doći sami po sebi - objašnjava Srbin. Krilo „svetaca“ je još pre meča na Sent Meriju osvojio srca fanova „svetaca“, koji pevaju pesme u njegovu čast iako je odigrao samo 681 minut u crveno-belom dresu. - Sautempton je najlepši grad u Engleskoj i sve je super. Oduševljen sam. Imamo fenomenalne navijače koji 24 sata dnevno žive za klub i predivan je osećaj istrčati na prepune tribine Sent Merija - završio je Tadić.

Kuman TADIĆ JE FANTASTIČAN! Posle fenomenalne partije pohvale su stigle i od menadžera „svetaca“ Ronalda Kumana, koji kaže da uživa gledajući Tadića na terenu. - Impresioniran sam Tadićem! On je fantastičan fudbaler, uvek se trudi da što više lopti podeli saigračima i prevashodno je orijentisan na tim. Ekipu uvek stavlja ispred ličnog uspeha, a to je najbolje pokazao protiv Sanderlenda. Na dobrom je putu da postane nabolje krilo Premijer lige - kazao je Ronald Kuman.

Komplimenti VOTSON: BOLJI OD LALANE! Bivši napadač Sautemptona Gordon Votson tvrdi da je Dušan Tadić uspešno zamenio najveću zvezdu „svetaca“ prošle sezone Adama Lalanu, ali najavljuje da će reprezentativac Srbije ubrzo prevazići Engleza. - Dušan Tadić je odličan lek za dušu navijača Sautemptona. Razboleli smo se zbog odlaska Lalane, ali je Tadić to zalečio i sad se osećamo bolje. Srbin je razlog zbog kojeg smo lakše podneli odlazak Adam, a ubeđen sam da će biti bolji igrač od njega - kazao je Votson.