Foto: Dado đilas

Novi tonovi

(VIDEO) PREDSEDNIK FS ALBANIJE: Hoćemo mir sa Srbijom, poštovaćemo odluku UEFA

Ne zanima me šta će biti s bodovima. Moram da vidimo kako da unapredimo situaciju i uslove, kako bi se fudbal razvijao normalno, kaže Armand Duka, prvi čovek albanskog fudbala

Fudbal
> 07:18h

Predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka tvrdi da je utakmica Srbija - Albanija trebalo da bude nešto što će zbližiti dva naroda, "ne samo zato što smo komšije, već zato što svi narodi treba da žive u miru" Fudbalski savez Albanije je dodatno zakomplikovao situaciju saopštenjem posle incidenata na kvalifikacionoj utakmici sa Srbijom, koje je prekinuta na stadionu Partizana. Duka međutim tvrdi, da će ta organizacija u potpunosti poštovati odluku koju UEFA 23. oktobra bude donela povodom kazni za nemile scene nakon što se tokom meča pojavio dron sa zastavom “velike Albanije”. "Ispoštovaćemo svaku odluku UEFA. Ne zanima me šta će biti s bodovima. Moram da vidimo kako da unapredimo situaciju i uslove, kako bi se fudbal razvijao normalno", rekao je Duka, koji smatra da je u Beogradu bilo puno propusta u organizaciji meča.

On ne želi da prejudicira kakva će kazna UEFA biti i kaže da je utakmica trebalo da bude nešto što će zbližiti dva naroda, “ne samo zato što smo komšije, već zato što svinarodi treba da žive u miru”. "Razgovarali smo o tome da se sastanu i veterani dve zemlje, i to je trebalo da posluži relaksaciji klime, ali je ta utakmica otkazana", rekao je Duka, istakavši da savez kojim predsedava nije bio u kontaktu sa FSS ili UEFA posle utakmice.

http://www.youtube.com/watch?v=_YiaL7_Z1XE