Foto: Shutter

Rižoto s bundevom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci - 400 g bundeve - 1 kašika ulja - 2 čena belog luka - 1 crni luk - 25 g putera - 200 g pirinča

- 2 kašičice mlevenog kima - 1 l bistre supe od povrća - 60 g rendanog parmezana Priprema Zagrejte rernu na 180 stepeni. Iseckajte bundevu na sitne kockice, rasporedite ih na papir za pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni 30 minuta. Dok se bundeva peče, pripremite rižoto. Iseckajte crni luk i izdinstajte ga na ulju i puteru na umerenoj temperaturi. Dodajte usitnjen beli kuk. Kad omekša, dodajte kim i pirinač. Dobro promešajte i kuvajte oko minut. Sipajte pola šolje supe i povremeno mešajte dok pirinač ne upije tečnost, pa postepeno dodajte i ostatak supe i kuvajte dok pirinač ne omekša. Kad je kuvan, dodajte pečenu bundevu i rendani parmezan, iseckan korijander i ukrasite peršunom. Restoran Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45