Demanti

NEMA POVLAČENJA: Tomislav Karadžić ne podnosi ostavku

Karadžić nije članovima odbora za hitna pitanja rekao da će se povući sa mesta prvog čoveka srpskog fudbala, što je bila prva informacija

Fudbal
> 14:42h

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić nije najavio ostavku do kraja dana.

Povodom odluke UEFA da reprezentacija Srbije bude žestoko kažnjena nakon incidenata na stadionu Partizana i prekida meča sa Albanijom , on nije kako su preneli pojedini mediji članovima odbora za Hitna pitanja FSS najavio dda se povlači, što su demantovali generalni sekretar FSS Zoran Laković, ali i sam Karadžić.

Tomislav Karadžić je rođen 10. 02. 1939. godine u Petnjici. Gimnaziju je završio u Beogradu, a diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Od 1968. godine bavio se rukovođenjem u velikim poslovnim sistemima u Subotici, a od 1989. vlasnik je privatnog preduzeća, osam godina i predsednik „Fonda za izvoz".

U Privrednoj komori Vojvodine proglašen je za menadžera 2007. godine. Član je najviših organa Privredne komore Srbije.

Aktivnosti u fudbalskom sportu vezane su za radne obaveze na mestu predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine, gde je proveo 15 godina. U dva mandata bio je zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore. U više navrata bio je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i dva puta nalazio se na čelu Fudbalskog kluba Spartak iz Subotice.

Na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije, sa četvorogodišnjim mandatom (2008-2012), izabran je na Skupštini FSS, 15. jula 2008. godine u Beogradu. Do tog dana obavljao je funkciju predsednika Fudbalskog kluba Partizan sa kojim je osvojio oba trofeja - titulu prvaka i pobednika Lav kupa Srbije za sezonu 2007/08.

Oženjen je suprugom Đinom, ima troje dece i petoro unučadi.

Kurir sport / Sportski žurnal