Foto: Printscreeen

NIZ OD 23 TRIJUMFA U DVORANI

(VIDEO) TATA-MATA: Đoković ostvario prvu pobedu otkako je postao otac

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je prvi meč otkako je postao otac, pošto je u drugom kolu Mastersu u Parizu rutinski savladao Nemca Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 6:4

Tenis
> 12:54h

PARIZ – Najbolji teniser sveta Novak Đoković upešno je krenuo u odbranu titule na Mastersu u Parizu. Đoković je u drugom kolu rutinski savladao Nemca Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 6:4, posle jednog sata i 25 minuta igre. Novak će sigurno dugo pamtiti meč u Bersiju pošto je to bio njegov prvi trijumf otkako je prošle nedelje postao otac. On je pobedu postvetio upravo svom novorođenom sinu Stefanu.

http://www.youtube.com/watch?v=vM9Sm-LBnHc

Đoković je protiv Kolšrajbera ujedno nastavio svoj fantastičan niz pobeda u zatvorenom, pošto sada iza sebe ima 23 trijumfa u dvorani. To je bio sedmi međusobni duel Đokovića i Kolšrajbera i šesta pobeda srpskog tenisera. Novak je tako upisao i treći trijumf protiv Nemca u 2014. godini, pošto ga je je prethodno savlado i na Mastersu u Rimu (4:6, 6:2, 6:1), kao i na US openu (6:1, 7:5, 6:4). Novaka u 3. kolu očekuje duel sa boljim iz okršaja između Amerikanca Džona Iznera i Francuza Gaela Monfisa. Đokovića u Parizu generalno očekuje težak zadatak s obzirom na nimalo lak žreb i činjenicu da brani titulu vrednu 1.000 ATP poena. Srpski teniser se nalazi pod velikim pritiskom u završnici sezone pošto Švajcarac Rodžer Federer ima priliku da se vrati na čelo ATP liste. Đoković do kraja 2014. godine, u Parizu i Londonu, brani ukupno 2.500 poena, dok Federer na poslednja dva turnira mora da razmišlja samo o 760 poena i čeka eventualni Novakov kiks.

TOK MEČA II set Đoković je na najbolji mogući način počeo drugi set pošto je ponovo oduzeo servis Kolšrajberu. Novak je zatim bio veoma siguran na servisu i lako potvrđuje brejk i stiže do vođstva od 2:0. Nemac je u sledećem gemu konačno prekinuo seriju srpskog tenisera od tri uzastopna gema. Kolšrajber je svoj gem dobio bez izgubljenog poena za 2:1. Đoković je imao i jedno nezgodno proklizavanje, ali ne sreću nije bilo posledica po prvog reketa sveta. Novak nije briljirao u četvrtom gemu, ali je uspeo da osvoji novi gem protiv Kolšrajbera. Branilac titule je na momente delovao veoma umorno, ali je na kraju uspeo da odbije sve napade rivala i da povede sa 3:1. Međutim, ni Nemac se nije predavao. Iako je imao dosta problema sa Novakovim riternom, Kolšrajber je dobio peti gem drugog seta i smanjio Đokovićevu prednost na 3:2. Obojica su bili sigurni na servisu u narednim gemovima, pa je Đoković posle jednog sata i 18 minuta igre došao na gem od trijumfa - 5:3. Kolšrajber je dobio sledeći gem za 5:4, ali nije uspeo da zaustavi Novaka koji rutinski privodi meč kraju posle jednog sata i 25 minuta igre za konačnih 6:3, 6:4.

I set Đoković je rutinski osvojio prvi servis gem na Mastersu u Parizu. On je Kolšrajberu prepustio samo jedan poen, a posao je završio prvim servis vinerom na meču. Nemac je uzeo prva dva poena na svoj servis, ali je zatim tri vezane bekhend dijagonale poslao u aut pa Novak odmah stiže do prve brejk lopte. Srbin je u sledećem poenu imao i malo sreće , pogodio je samu liniju, a Kolšrajber udara lopticu ramom i šalje je u mrežu za vođstvo Đokovića od 2:0. Prvi nosilac nije imao problema ni u trećem gemu i posle samo deset minuta igre ima tri gema prednosti u odnosu na Kolšrajbera.

Nemac se i u sledećem gemu suočio sa dve nove brejk prilike, ali je ovog puta uspeo da se odbrani. Kolšrajber do prvog gema na meču (3:1) na kraju stiže prvim as udarcem. Peti gem se igrao na razliku, ali Novak nije dozvolio rivalu da se rezultatski vrati u meč. On je na 40:40 odigrao dva sigurna poena i uspeva da natera Kolšrajbera da napravi novu neiznuženu grešku za 4:1. Đoković je svoju seriju i na servis Nemca i ekspresno stiže do tri vezane brejk lopte. Kolšrajber je spasao prvu, ali je zatim još jednom pogrešio pa Novak dolazi u situaciju da servira za prvi set - 5:1.

Međutim, Novak se opustio u trenutku kada je trebalo da privede posao kraju, pa Kolšrajber brejkom uspeva da ostane u igri i smanji na 5:2. Đoković u osmom gemu nije iskoristio prvu set loptu. On je imao veliku priliku, bio je dominantan u poenu, ali je u odsutnom trenutku jedan forhend poslao u mrežu. Srbin nije dobio drugu priliku pa je Nemac stigao do novog gema - 5:3. Đoković ipak nije dozvolio iznenađenje u završnici i brzo stiže do nove set lopte, prve na svoj servis. Kolšrajber je ovog puta bio nemoćan i Novak posle 40 minuta igre dobija uvodni set rezultatom 6:3.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković od 19.30h igra protiv Nemca Filipa Kolšrajbera u drugom kolu Mastersa u Parizu. To je Đokovićev prvi meč otkako je prošle nedelje postao otac. Novaka u Parizu očekuje težak zadatak s obzirom na nimalo lak žreb i činjenicu da brani titulu vrednu 1.000 ATP poena. Srpski teniser se nalazi pod velikim pritiskom u završnici sezone pošto Švajcarac Rodžer Federer ima priliku da se vrati na čelo ATP liste. Đoković do kraja 2014. godine, u Parizu i Londonu, brani ukupno 2.500 poena, dok Federer na poslednja dva turnira mora da razmišlja samo o 760 poena i čeka eventualni Novakov kiks. Đoković je u "gradu svetlosti" postavljen za prvog nosioca i bio je slobodan u prvom kolu, dok je Kolšrajber na startu takmičenja savladao Francuza Eduara Rožea Vaselana sa 6:3, 6:1. To je sedmi međusobni duel Đokovića i Kolšrajbera, a srpski teniser vodi u pobedama sa 5:1. Novak je ove godine dobio oba njihova susreta - na Mastersu u Rimu (4:6, 6:2, 6:1) i na US openu (6:1, 7:5, 6:4). Nemac je jedini trijumf upisao pre više od pet godina na Rolan Garosu (6:4, 6:4, 6:4). Pobednika ovog meča u 3. kolu očekuje duel sa boljim iz okršaja između Amerikanca Džona Iznera i Francuza Gaela Monfisa.