Foto: Shutterstock

Sočni đuveč s karfiolom i krompirom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci: - 250 g praziluka - 500 g krompira - 500 g karfiola - 1 glavica luka - 1 kašika putera ili ulja - 200 ml neutralne pavlake - 2 jajeta - 2 kašike kisele pavlake - 1 kašika senfa - 100 g rendane gaude - muskatni oraščić - so, biber Priprema: Krompir i praziluk nasecite na kolutove, a karfiol razdvojte na cvetove. Slaninu isecite na tračice, a luk na kockice. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Slažite pomešano povrće i krompir u namašćenu vatrostalnu plitku posudu. Luk propržite na zagrejanom puteru ili ulju pa ga u činiji izmešajte sa obe pavlake, umućenim jajima, senfom i sa 50 g gaude. Preliv začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Prelijte đuveč, pecite 45-50 minuta (posle 20 minuta ga pospite preostalim sirom), dok ne dobije lepu zlatnosmećkastu boju. Ukrasite svežim peršunom.