UGOVOR MU ISTIČE U MAJU

(VIDEO) ŠOK NA ENFILDU: Džerard posle 27 godina razmišlja o odlasku iz Liverpula

Za Liverpul ću igrati do kraja sezone, a onda ću videti, izjavio je legendarni kapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard

Fudbal
> 09:10h

LIVERPUL - Kapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard najavio bi da bi na kraju sezone mogao da napusti taj klub. Sama pomisao da bi legendarni kapiten "crvenih" mogao da napusti Enfild izazvala je paniku među navijačima. Džerardu u maju sledeće godine ističe ugovor sa Liverpulom i u takvoj situaciji 34-godišnjak nije siguran da će mu klub ponuditi novi ugovor. "Za Liverpul ću igrati do kraja sezone, a onda ću videti", rekao je Džerard. Jedno je sigurno, legendarni kapiten ne razmišlja o penziji.

http://www.youtube.com/watch?v=k-T1bgK3k_4
"Još uvijek ne razmišljam o penziji. Spreman sam igram još nekoliko sezona u Liverpulu ili u nekom drugom klubu. Ako ne stigne ponuda sa Enfilda razmotriću druge opcije, odluka je na Liverpulu", dodao je on.
Džerard je celu karijeru proveo u Liverpulu. U klub je došao sa samo sedam godina i na Enfildu je već 27 godina. Za prvi tim je debitovao 1998. godine i do sada je za "crvene" upisao 678 mečeva, uz 176 golova. U dresu Liverpula osvojio je Ligu šampiona, Kup UEFA, dva FA kupa, tri Liga kupa, FA Komjuniti Šild i Superkup Evrope. Real Madrid je do sada dva puta pokušavao da dovede Stivena Džerarda na Santijago Bernabeo, ali je on ostao veran Liverpulu. "Dva puta su me zvali iz Reala, ali nisam otišao. Iskreno, žalim zbog toga, ali žalio bih još više da sam napustio voljeni klub", priznao je Džerard.